Ministerului Apelor și Pădurilor va putea decide soarta stațiunii Lacu Sărat!

 

 

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, spune că s-a săturat să se roage, cu bani, de Consiliul Local al comunei Chiscani, pentru a putea investi în stațiune. Singura soluție ar putea veni din partea Ministerului Apelor și Pădurilor, singurul capabil să pună punct orgoliilor care vin din partea primarului Costică Cojea.

I-am scris domnului ministru Deneș, referitor la situația Lacului Sărat. Pentru că lacul este în administrarea acestui minister. Aștept de la dânsul un răspuns astfel încât să găsim o soluție cu experții pentru a mări nivelul apei. Ne pierdem o perlă a Brăilei și nu îmi doresc asta. Sperăm ca acest lac să funcționeze în continuare și să fie un mod de promovare a județului.

 

 

Am fost și la doamna ministru Pintea, la Ministerul Sănătății și am întrebat de acel ordin prin care stațiunea să fie inclusă în rândul stațiunilor balneoclimaterice. Are toate aprobările luate. Mai sunt doar câteva ministere și va intra în următoarele ședințe de Guvern. Și atunci vom rezolva și cu Primăria Chiscani. Mă refer la modalitatea de a depune sau de a putea face proiecte europene, ținând cont că stațiunea va avea statut de stațiune balneoclimaterică și se vor putea atrage fonduri europene mai ales pe partea de infrastructură: alimentare cu apă, canalizare și asfaltarea corespunzătoare a tuturor aleilor și drumurilor care sunt în stațiune”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.