Ministrul Sănătății, la inaugurarea blocului ANL, destinat medicilor și asistentelor

 

 

Ministrul Sănătăţii a participat la inaugurarea blocului ANL destinat tinerilor specialiști în domeniul sănătății. Primele şapte familii ale medicilor tineri veniți la Brăila au primit repartiţie în noile locuinţe ANL amenajate într-un fost cămin şcolar, situat vizavi de spital, care numără 31 de apartamente cu una şi două camere și trei camere, proiect care a costat 2,2 milioane de lei.

Acest proiect a fost gândit pentru a aduce un plus sistemului medical brăilean, de a atrage medici pentru a practica la Brăila și implicit de a acoperi lipsa cadrelor medicale, un aspect pe care l-am tratat mereu cu prioritate.

Blocul are 31 de apartamente, cu regim de înălţime P+3E. Recepția construcției a fost făcută pe 5 iunie 2019. În ceea ce priveşte dotarea, apartamentele au fost prevăzute cu centrale termice dar nu sunt mobilate. Construcţia a început în 2015 şi a costat peste 2 milioane de lei, lucrările fiind finanţate de Agenţia Naţională de Locuinţe.

În ceea ce privește suma pe care medicii vor trebui să o achite lunar ca și chirie va fi stabilită printr-o ședință ulterioară de consiliu, și va fi raportată la venitul fiecărui medic.

Îmi doresc ca în cel mai scurt timp, medicii care au depus dosarele și au fost eligibili să locuiască deja în aceste apartamente”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

 

 

Construcţia la blocul destinat specialiştilor din sănătate a început în 2015 şi a costat peste 2 milioane de lei, lucrările fiind finanţate de Agenţia Naţională de Locuinţe. Imobilul se află în municipiul Brăila, pe şoseaua Buzăului, nr. 15 A, aproape de Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.