Cum va arăta drumul expres Brăila-Galați? Potrivit caietului de sarcini drumul va fi proiectat pentru o viteză de 120 km/h!

 

 

Potrivit informaţiilor din caietul de sarcini, drumul expres va fi proiectat pentru o viteză de 120 km/h şi va avea o platformă de 22 de metri din carea partea carosabilă care va fi formată din câte două benzi de câte 3,5 metri pe fiecare sens şi o zonă mediană de 3 metri cu câte 0,75 metri spaţiu pentru parapete. Platforma drumului expres va mai avea patru benzi mici de încadrare de câte jumătate de metru şi câte un acostament înierbat de 1,5 m pe fiecare parte.

De-a lungul traseului vor fi proiectate două poduri peste canale de irigaţii şi două viaducte (câte unul pe sens) peste digul de apărare pentru ape mari al râului Siret, peste calea ferată şi peste răul Siret. Primul viaduct va avea o lungime de 845 de metri şi peste râul drumul expres va trece pe un pod hobanat de 290 de metri, iar al doilea viaduct va avea o lungime de 389 de metri, iar traversarea râului Siret se va face printr-un pasaj de 120 de metri. Proiectul mai prevede şi lărgirea DN28 de la două la patru benzi pe o distanţă de 0,43km dinspre municipiul Galaţi până la intersecţia cu Drumul Expres, scrie Monitorul de Galați.

Joncţiunea cu DN 2B se face printr-o intersecţie giratorie proiectată la est de localitatea Movileni şi păstrează posibilitatea unei continuări a traseului drumului expres pe partea de vest a combinatului siderurgic Galaţi. DN 2B va fi reabilitat şi lărgit la patru benzi de circulaţie pe un sector de 0,43 km. Drumul expres se va racorda, în zona de nord a municipiului Brăila, cu actualul proiect al şoselei parte din proiectul noului Pod peste Dunăre de la Brăila, lucrări în prezent în execuţie.

Valoarea estimată a contractului este de 530.312.447,16 lei fără TVA.

Durata contractului este de 94 luni și cuprinde 10 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a acestora. Durata contractului de lucrări poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor ofertată de operatorul economic desemnat câștigător.

Data limită de depunere a ofertelor este 10 decembrie 2019.