În Lacu Dulce se asfaltează... peste piatra cubică! Dănuț Lungu: ”Așa au scris proiectul de execuție? Lucrări de mântuială facute cu bani mulți!

 

 

După ce Hidro Salt B 92 ne-a tras țeapă și a părăsit șantierul din Lacu Dulce, înainte de a începe lucrările la infrastructură, primăria a semnat un acord cadru cu firma Tancrad, pentru a continua lucrările.

Hidro Salt B 92 a câștigat licitația pentru astfaltarea a aproximativ 10 km de drum, în cartierul Lacu Dulce, și avea ordin de începere a lucrărilor pe data de 29 octombrie 2018.

În acest proiect era inclusă și strada Deltei, cea care face legătura între Șoseaua Națională Veche și Șoseaua Râmnicu Sărat, o rută importantă, care ar putea degreva traficul rutier din marile intersecții de pe Dorobanți.

În prezent, consilierul județean al PNL, Dănuț Lungu, a atras atenția asupra faptului că Tancrad asfaltează ”de mântuială”, peste piatra cubică, din cartierul Lacu Dulce.

Primarul Dragomir, din dorința de a mai prinde un mandat, a transformat toată Brăila, în acest an, într-un mare șantier. Se asfaltează în cartierul Lacul Dulce, pe străzile principale, ca restul străzilor să rămână promisiune pentru următorul mandat. Așa a făcut în mai toate cartierele, refacerea parții carosabile doar pe arterele principale. Fără a lua în calcul că sunt unele zone în care ar trebui refăcută și infrastructura de canalizare veche de peste 80 de ani. Fără a lua în calcul și trotuarele... da, au fost schimbate bordurile. Nu peste tot. Nu pe fiecare stradă pe care s-a asfaltat.

Priviți lucrare de calitate(la fel ca și celelalte)! Se toarnă asfalt direct peste piatra cubică. Așa au scris proiectul de execuție? Lucrări de mântuială făcute cu bani mulți.

Fiti alături de PSD dacă vreți să plecăm toti cei apți de muncă din Brăila”, a declarat consilierul județean Dănuț Lungu.

Obiectivul de investiţii avea în vedere modernizarea străzilor, asigurând cerinţele necesare pentru îndeplinirea condiţiilor de siguranţă şi confort ale traficului rutier şi pietonal, modernizarea părţii carosabile, inclusiv borduri noi, amenajarea spaţiului verde, aducerea la cotă a gurilor de scurgere existente, înlocuirea gurilor de scurgere degradate, realizarea trotuarelor pietonale şi refacerea acestora, realizarea marcajelor rutiere şi semnalizarea rutieră finală. În total, 33 de străzi erau cuprinse în acest proiect.

Acum însă, administrația locală se mulțumește doar cu asfaltarea străzilor principale din acest cartier, deși primarul a menționat într-o conferință de presă anterioară că licitația va fi reluată.

Întrebat dacă este normal să se toarne asfalt peste piatra cubică, viceprimarul municipiului Brăila, Alexandru Jantea a declarat:

Primăria Brăila lucrează prin acord cadru cu societatea Tancrad. Aceasta a fost soluția înaintată de constructor, soluție care este confrom normativului. Bulevardul Independenței, când a fost asfaltat, așa a fost făcut - peste piatra cubică s-a turnat asfalt”, a declarat viceprimarul Alexandru Jantea.