VIDEO: Se lucrează la PODUL peste DUNĂRE!

 

 

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a postat un clip video și detalii despre stadiul lucrărilor la podul peste Dunăre.

”• La blocul de ancoraj cabluri susținere pod:

‣ mai sunt de executat 9 epuismente din cele 26 (puţuri cu pompe evacuare apă);

‣ s-a început parţial excavaţia la blocul de ancoraj şi se intenţionează ca în jurul datei de 10 decembrie să se instaleze jumătate din structura de rezistenţă pentru susţinerea tubulaturii de evacuare a apei din puţurile de epuisment iar odată instalată această structură se va pompa apa, se vor face probele de presiune;

‣ vrem ca până la Crăciun să se înceapă săpătura masivă la blocul de ancoraj, operaţiune care depinde de condiţiile meteo;”, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea.

 

 

 ”La turn (piciorul podului):

‣ pe inelul de sud s-au excavat primii trei metri, s-au instalat pompele în cele 10 puţuri de epuisment şi s-a montat structura de susţinere a conductelor de evacuare a apei;

‣ pe inelul de nord se lucrează la grinda de coronament. Mai sunt de săpat încă 5 epuismente iar în jurul datei de 10 decembrie 2019 se va monta structura de susţinere a pompelor de epuisment.

Ulterior vor fi instalate pompele şi vor fi demarate săpăturile până se ajunge la cota radierului din beton – de unde se începe turnarea fundaţiilor celor două picioare ale pilonului podului de pe malul tulcean. Lucrările sunt în grafic!”, spune Horia Teodorescu.