Dragomir: ”Este foarte grav ce se întâmplă! Licitații foarte importante pentru dezvoltarea infrastructurii sunt anulate!”

 

 

 

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, spune că estimările bugetul pe anul 2020, pentru Brăila, nu lasă loc pentru demararea unor noi investiții. Mai mult, se pare că Brăila nu este ”în cărți” nici la prima rectificare bugetară.

Anul trecut Primăria municipiului Brăila a fost susținută cu sume foarte mari de la Guvern, prin rectificări, ultima sumă pe care am primit-o a fost de peste 200 de milioane de lei noi - o sumă foarte importantă. Anul acesta am fost anunțați că nu vom mai primi. O să ne gândim foarte serios de unde putem să reducem cheltuielile pentru a ne continua investițiile. Nu este simplu absolut deloc. Garantez faptul că investițiile în derulare le vom finaliza, dar vom fi foarte constrânși pe ceea ce înseamnă demararea unor investiții noi, ca urmare a puținilor bani care vin de la bugetul național.

 

 

Primarul Brăilei a dat exemple de câteva lictații, a unor proiecte foarte importante de infrastructură, care au fost anulate.

Au fost tăiate foarte multe finanțări în zona de Sud-Est a României, pentru pod au fost acordați mai puțini bani. Licitația pentru construirea drumului expres Brăila-Galați – un drum foarte important pentru noi – a fost anulată, licitația pentru cele 10 tramvaie noi, care să circule pe străzile din municipiul Brăila, licitație organizată de Ministerul Dezvoltării - a fost anulată, probabil nu-i interesează zona aceasta! Este foarte grav ce se întâmplă!(...)

Mi se pare un lucru foarte trist pentru că, indiferent de culoarea politică, foarte mulți cetățeni din Brăila și Galați și-au pus speranțele în acest Guvern, au crezut că va veni, și va da bani mai mulți, și va dezvolta această zonă, dar iată că lucrurile nu se confirmă, ba dimpotrivă, licitații foarte importante pentru dezvoltarea infrastructurii, în zonă, sunt anulate!”, a declarat primarul Marian Dragomir.