Chiriac, semnal de alarmă: ”O să ne sufocăm, dacă Centura rămâne pe două benzi!”

 

 

În ultima conferință de presă, președintele Consiliului Județean a fost foarte acid cu privire la deciziile pe care le-a luat actualul Guvern, în ceea ce privește finanțarea podului peste Dunăre. Chiriac consideră că un astfel de proiect, cu o importanță națională, ar trebui să fie prioritar pentru orice Guvern, indiferent de culoarea lui politică.

Am văzut că a fost o vizită a domnului europarlamentar Cristi Bușoi și făcea referire la podul peste Dunăre, că este finanțat, că nu este niciun fel de problemă. Eu mă întreb în felul următor, cum era mai bine: să fie finanțat dinainte cu suma care trebuia în anul 2020, sau să ne spună domnul europarlamentar Cristi Bușoi și conducerea PNL că la o eventuală rectificare vor pune bani ș.a.m.d. Domnule, acest proiect de infrastructură este cel mai mare din țară și cel mai mare din Europa. Din punctul meu de vedere ar fi fost prioritar și trebuie să fie prioritar pentru orice Guvern”, a atras atenția Iulian Chiriac.

Președintele Consiliului Județean spune că documentația pentru extinderea la patru benzi a Șoselei de Centură a fost depusă încă de anul trecut la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În ceea ce privește avizele, Consiliul Județean și-a îndeplinit toate sarcinile, CNAIR fiind singura instituție care ține pe loc acest proiect.

Referitor la Centura Brăilei, ce nu știe domnul Dănăilă și nici domnul Bușoi este că am trimis de anul trecut proiectul PUZ-ului la CNAIR pentru avizare. Este una din condițiile, pentru acest proiect, să intre la finanțare. Nu este avizat de CNAIR, ca să-l facem pe patru benzi.(...)
Ne plimbăm cu hârtiile și nu mi se pare corect, atât timp cât Centura Brăilei este un proiect esențial pentru construcția podului, pentru a degreva tot ce înseamnă trafic rutier pe cele trei zone: Focșani, Buzău și Drajna. O să ne sufocăm, dacă Centura rămâne pe două benzi. Centura Brăilei nu este nici a municipiului nici a Consiliului Județean. Aparține de CNAIR, este în proprietatea Ministerului Transporturilor
”, a declarat președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.