Polițiști și jandarmi, în civil, pe lângă școli! Dragomir: ”Nu ne interesează sub nicio formă să păzim holurile!”

 

 

În contextul recentelor violențe, care s-au produs în preajma unităților de învățământ, primarul municipiului Brăila s-a întâlnit cu reprezentanți ai Poliției și Jandarmeriei pentru a stabili un plan de asigurare a climatului de ordine și liniște publică.

Una din cele mai importante măsuri adoptate a fost aceea de a mobiliza agenți ai poliției, dar și jandarmi, în civil, care să monitorizeze activitatea desfășurată în zonale adiacente școlilor și liceelor din municipiul Brăila.

 

 

Pe noi nu ne interesează sub nicio formă să păzim holurile școlilor în care elevii sunt la ore, deoarece clădirea nu o va lua nimeni. Pe noi ne interesează, dacă vorbim de siguranța elevilor, să asigurăm în jurul școlilor și în zonele cu maximă probabilitate de producere a unor evenimente, siguranța elevilor. Așa cum ați văzut deja, Poliția Locală, dar și Poliția Națională și Jandarmeria – mi-au comunicat același lucru: au intensificat acțiunile de monitorizare a zonelor, în baza unui plan pe care aceștia îl au, iar școlile au fost împărțite între aceste instituții(...)

Fac mențiunea că, în urma discuțiilor cu cei de la Poliția Națională și Jandarmerie, dânșii au și echipaje în civil”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.