Chiriac dă cu DSP de pământ: ”Adresa celor de la DSP Galați este egală cu 0 fără o discuție cu mine în prealabil”

 

 

Reamintim că DSP Galați propunea ca pacienții din județul Galați, suspecți/confirmați cu COVID-19 care prezintă patologie asociată și necesită asistență medicală de specialitate, să fie dirijați către unitățile sanitare din județul Brăila, respectiv: Spitalul Județean de Urgențe, Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila și Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Pantelimon” Brăila, iar pacienții non COVID-19 vor fi dirijați către spitalele de specialitate din Galați.

În schimb, DSP Galați a sugerat în cazurile de obstetrică-ginecologie suspecte/confirmate, pacienții să fie dirijați către Spitalul ”Buna Vestire” din Galați.

Vă scriu cu sinceritatea cu care v-am scris de fiecare dată. Suntem la răscruce, suntem într-o situație destul de gravă iar asta ar trebui să ne facă să fim și mai responsabili. Eu, ca președinte al Consiliului Județean Braila, sunt factor de decizie și pot spune că este de datoria mea să am grija de voi, cetățeni ai judetului Braila. Sub nicio forma nu voi accepta ca printr-o hârtie sa transform Spitalul Județean de Urgentă Braila in centrul de tratament pentru pacientii infectati cu Covid-19. Nu voi accepta niciodata ca cei care inca au chef de jocuri politice sa-si aminteasca de judetul nostru numai atunci cand e mai rau. Sunt de acord sa ne sprijinim, sa ne ajutam, sa ne unim fortele pentru bunastarea cetatenilor judetelor Braila si Galati, dar nu sunt de acord sa fiu pus in fata faptului implinit. Pentru că voi, prefectii celor doua judete, nu sunteti capabili sa comunicati trebuie să plateasca un judet intreg? Sub nicio forma! Ati invatat de la centru ca in miez de noapte sa strecurati cate o hartie menita sa creeze panica si indignare printre cetatenii judetului Braila? Haideti sa ne unim fortele intr-un mod constructiv, nu distructiv. Haideti sa discutam si sa gasim solutii pentru OAMENI. Voi chiar ati uitat ca vorbim de vietile oamenilor? Voi chiar nu sunteti constienti ca in momentul asta nu mai e vorba despre politica ci despre viata noastra? Nu, stimabililor! Asa NU! Intai discutam, comunicam, gasim solutii si apoi ne trimitem adrese! Cum e posibil ca o adresa de genul asta sa apara in spatiul public? Cum e posibil sa fiti atat de inumani si sa decideti inainte de a discuta față in față? Ce solutie e asta? Pentru cine e mai buna solutia asta?

Dragi cetateni ai judetului Braila, va rog sa faceti de asa natura incat sa nu va panicati. Adresa celor de la DSP Galati este egala cu 0 fara o discutie cu mine in prealabil. Insa va asigur ca voi face tot ceea ce imi sta in putinta incat sa nu aiba nimeni de suferit iar daca Doamne Fereste mai apar cazuri in judetul Braila, pacientii sa fie tratati cu maxim profesionalism”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Rămâne ca prefectul, împreună cu directorul DSP și șefii din administrația locală să stabilească mâine în ce condiții se poate realiza o ”colaborare” cu județul vecin, astfel încât pacienții suspecți/confirmați cu coronavirus să primească îngrijirea medicală corespunzătoare, fără a pune în pericol alți bolnavi și fără a răspândi virusul.