Primari din tabere diferite dau mâna pentru destabilizarea Partidului Social Democrat

 

 

 

Primarii PNL, care și-au manifestat, într-o formă sau alta, susținerea față de Pro România, au declarat că prin această ”alianță” - la nivel declarativ, încearcă să destabilizeze PSD-ul în Brăila.

Nu vreau să mă transform în avocatul domnului primar Capbun, însă vreau să fac o precizare: acea hârtie, prezentată de Pro România nu înseamnă o adeziune și nici o susținere a unui partid. Poate fi interpretată ca o susținere a Pro România, însă ea a fost semnată în contextul de a destabiliza PSD-ul în Brăila.

Domnul primar știe foarte bine ce s-a întâmplat în 2012, cu USL, când am susținut un candidat PSD, în persoana lui Gheorghe Bunea Stancu, iar în următorii patru ani, nu am mai fost băgați în seamă. Dumnealui a și declarat că este un liberal convins și nu va trece niciodată într-o formațiune de stânga”, a declarat președintele PNL, Adrian Tabarac.

Lista primarilor semnatari ai declarației de susținere, prezentată de Mihai Tudose a produs discuții atât în PSD cât și în PNL.

Dacă liberalilor le va fi chiar și jenă să treacă într-un partid de stânga, la PSD situația este mai complicată.

Pro România, probabil, mizează pe faptul că PSD va adopta tactica ”pumnului în gură”, cu care social-democrații erau obișnuiți, atunci când nu aveau de ales. Mihai Tudose însă le oferă acum PSD-iștilor opțiunea de a merge mai departe într-un partid de stânga în care, cel puțin la nivel declarativ, nimeni nu trebuie să facă tumbe în fața liderilor. Pentru mulți PSD-iști, Pro România este ”visul unei nopți de vară”, în special în județ, unde popularitatea lui Ion Rotaru este sub zero.

După coagularea finală a Partidului Pro România, rămâne de văzut dacă liberalii își doresc sau nu să scape de Partidul Social Democrat, ajutând la destabilizarea acestuia.