Consultări la Cotroceni! Deputatul de Brăila, Emilia Meiroșu a participat la discuțiile pe tema modificării constituției

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis s-a consultat, miercuri, la Palatul Cotroceni, pentru stabilirea „direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai”, cu reprezentanţii Pro România. Printre aceștia s-a numărat și deputatul de Brăila, Emilia Meiroșu.

”PRO România a răspuns invitației transmisă de Administrația Prezidențială, participând astăzi la consultările de la Palatul Cotroceni. În plus față de propunerile enunțate de președintele Klaus Iohannis, principalele puncte pe care dorim să le adăugăm proiectului de modificare a Constituției sunt următoarele:

- prevederea potrivit căreia România este membră a Uniunii Europene și a NATO;

- garantarea dreptului la vot atât pentru românii din țară cât și pentru cei din străinătate;

- clarificarea termenului "încălcări grave" din actuala Constituție, pentru evitarea numeroaselor sesizări la Curtea Constituțională privind aspecte interpretabile din Legea Fundamentală și evitarea blocajelor instituționale!”, a declarat deputatul Pro România, Emilia Meiroșu.

Reprezentanții au Pro România au prezentat concluziile după discuțiile cu Klaus Iohannis. Daniel Constantin a spus că și-ar dori ca în Constituție să existe o prevedere care să arate apartenența României la UE și NATO.