Orban a dat chix cu propunerea prefectului la Brăila! Boboc nu poate reprezenta Guvernul, în teritoriu!

 

 

În presă, au apărut informații potrivit cărora Ludovic Orban se pregătește să-l ungă prefect pe fostul senator și șef, al PNL Brăila, Cătălin Boboc. Probabil că Orban nu știa despre care Boboc e vorba atunci când a acceptat să ia în considerare acest nume.

Mai mult decât atât, la nivel național, PNL a decis să nu promoveze, în funcția de prefect, persoane asumate politic care au fost la conducerea filialelor locale și județene. Un lucru lăudabil, de altfel, care a adus un plus valoare la acel moment Guvernului Orban.

Pe de altă parte, chiar dacă Ludovic Orban ar înșela așteptările electoratului, prin numirea politică a prefectului de Brăila, Cătălin Boboc nu este pregătit. Fostul președinte PNL Brăila nu are stagiul minim în administrație publică(n.r. nu a fost angajat pe un post de funcționar public). Întrebat de această situație, Boboc ne-a mărturisit că nu se grăbește și va lăsa lucrurile să decurgă în mod firesc, pentru ca numirea lui să se facă în termeni legali.

Reamintim că PSD s-a aflat în aceeași situație când Gheorghi Obreja s-a încadrat imediat ca poliţist local, în Târlungeni, judeţul Braşov, pentru ca în iulie 2013 să se întoarcă trimfător într-o funcție de demnitate publică, chiar prefect, numit în fruntea Brăilei, de către Guvernul Ponta 2. Nu ne-ar mira să-l vedem pe fostul președinte PNL într-o funcție asemănătoare, doar pentru a deveni reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Au fost mai multe sugestii venite inclusiv din partea organizației județene, însă primul ministru m-a luat în considerare, având în vedere pregătirea mea profesională, iar această propunere mă onorează”, a declarat Cătălin Boboc.

 

Cine este Cătălin Boboc? Candidatul la primărie pe care brăilenii încă nu îl cunosc!

 

La alegerile locale din iunie 2016, Cătălin Boboc a fost principalul contracandidat al actualului primar Marian Dragomir, însă a obţinut un scor total dezamăgitor, ceea ce i-a adus destul de rapid şi pierderea poziţiei de şef al PNL Brăila.

Cu un an mai târziu, o altă rușine s-a abătut asupra liberalului. Cătălin Boboc, a încercat să obţină un loc în Barou, însă nu a reuşit să scoată scorul minim de 70 de puncte. Boboc a scos un punctaj de doar 41 de puncte şi a fost declarat respins. Având în vedere că liberalul a ocupat pentru o bună bucată de timp fotoliul de preşedinte al Comisiei juridice a Senatului, ne-am fi așteptat la o mai mare implicare din partea fostului parlamentar, atunci când pune mâna pe carte.

Nici față de banii publici, Boboc nu este străin. Presa locală a dezvăluit la mijlocul anului 2019 faptul că liberalul a primit, în 2018, prin atribuire directă, un contract în valoare de 419.000 lei (90.643 euro) fără TVA, pentru lucrări de reparaţii interioare şi exterioare la Primăria Viziru. Societatea “Ergorom Edilica” are sediul social în satul Cazasu şi aparţine fostului senator PNL Cătălin Boboc şi lui Adrian Nicolae (ambii cu cotă de participare de câte 50%). Trei săptămâni mai târziu, “Ergorom Edilica” primeşte prin atribuire directă un alt contract profitabil - construirea terenul de sport din Viziru, în schimbul sumei de 250.000 lei fără TVA.

 

Contractele cu Primăria Viziru nu se opresc aici, după cum arată jurnaliștii din presa locală

 

Primăria Viziru are de plătit 200.000 lei unei casei de avocatură SPRL Călinescu & Asociaţii pentru două contracte de asistenţă juridică semnate în aceeaşi zi. Colaborarea dintre Primărie şi casa de avocatură se întinde pe o perioadă de doi ani, deşi obiectul acesteia nu a fost foarte clar explicat de primarul liberal Victor Doagă. Acesta a precizat atunci că a apelat la avocaţii din Bucureşti după ce a avut probleme cu un contract de mentenanţă, legat de calculatoare şi camere de luat vederi. Cert este că există două contracte, unul în valoare de 94.000 lei fără TVA şi celălalt în valoare de 88.000 lei fără TVA. La vremea respectivă primarul a declarat că nu ştia că este vorba despre o casă de avocatură unde Răzvan-Paul Călinescu, cumnatul fostului senator liberal Cătălin Boboc, este asociat. De altfel, Boboc afirma că nu ştie nimic despre aceste contracte sau treburile cumnatului său.

Întrebat de aceste contracte pe bani publici Cătălin Boboc a declarat: ”Nu este nimic adevărat. Eu nu am contracte cu statul. Nu m-a sunat niciun jurnalist să mă întrebe când au fost publicate aceste informații”.

 

Pentru a ocupa funcția de prefect, dacă se va ajunge la această situație, Boboc va fi nevoit să se suspende din PNL. Dacă Guvernul Orban consideră că este bine să calce pe urmele PSD-ului politizând toate funcțiile publice, inclusiv pe cea mai importantă - de reprezentant al lui, în teritoriu - ar trebui să se gândească și la faptul că în 2020 urmează atât alegerile locale, cât și cele parlamentare, unde electoratul îi poate taxa cu ușurință.