Nu rămâne indiferent! Andreea are nevoie de tine!

 

 

Vino și tu vineri, 13 septembrie, între orele 19.00-21.00 pe platoul din fața Palatului Administrativ. Fie că ai donat sau intenționezi să o faci, cu toții trebuie să fim alături de Andreea.

Se numește Andreea și are 12 ani. Își aduce aminte că era in asteptarea vacanței de vară când o durere de genunchi a adus-o într-un loc cu un nume ciudat: Marie Curie. Pentru că e prea mică să înțeleagă ce caută în vacanța ei de vară leucemia acută limfoblastică T (LAL-proT) cu afectarea sistemului nervos central și limfom leucemizat in zona plămânilor, mămica ei a inventat o poveste cum că, unii copii, cei mai curajosi, la un moment dat se pierd in grădina lui Alice din Țara Minunilor.

Așa că mama ei, care de două luni a intrat cu ea in vizuina iepurelui îi spune că toate acele sticluțe din care ies perfuzii îi vor micșora, asa cum a fost si Alice micșorată, tumora de 11 cm, un cuvânt care o face pe mama ei sa plângă atât de mult. Și că leucemia este, de fapt, un fel de Regina de Cupa, rea si violentă, pe care doctorii trebuie sa o învingă la jocul de crichet.

Îsi imaginează că dacă stă cuminte, cât poate ea de cuminte si suportă toate durerile care nu înțelege de unde vin, va primi o doctorie minune care o va face să ajungă acasă, lângă păpușile ei. Doar că ea nu i-a intâlnit încă pe Iepurele de Martie și pe Pălărierul Nebun și pentru a ajunge înapoi in copilaria ei trebuie să se rătăcească o vreme în alt loc, în alt spital, Bambino Gesu, unde Regina de Cupă poate fi invinsă.

Andreea suferă de o formă de leucemie agresivă iar tratamentul cu citostatice în România a fost întrerupt pentru că a apărut pneumonia cauzată de stafilococul auriu prezent in spital. A fost operată de trei ori la plămâni iar starea ei nu permite să aștepte ca sistemul medical din România sa inventeze o poveste mai bună pentru ea, cât timp spitalul nu are nici măcar citostaticele necesare care au fost cumpărate de părinți de la capătul Pământului, dar are din plin stafilococi si bacterii.

Pentru că Andreea era o fetită cu părul lung si ondulat până la mijloc, nu e important să o vedeti înainte si după chimioterapie decât cu ochii sufletului, si vă va cutremura și așa, gândul, că in locul ei poate fi fiul sau fiica, nepotul sau nepoata, copilul unor prieteni, sau pur si simplu orice copil din aceasta țară.

Andreea are nevoie să ajungă în Italia, la Spitalul Bambino Gesu, are nevoie de ajutorul tuturor și vi-l cere de acolo, din hăul bolii ei sau din Țara Minunilor de dincolo de vizuina iepurelui. Vă rugăm sa ne ajutați, mână de la mână, vom ajunge cu toții la ea si o vom ajuta să se trezească din acest vis urât si nedrept cu copii bolnavi si părinți triști si obosiți. Numele ei este Andreea Popescu si este diagnosticata cu Leucemie Acuta Limfoblastica cu celule T ( LAL -ProT ) cu afectarea Sistemului Nervos Central si Limfom Leucemizat in zona plamanilor de 11 cm.

 

Vom face împreună magia de care are Andreea nevoie, donand într-unul din conturile urmatoare :

RO26RNCB0746018689640003- RON- POPESCU ADRIAN ( tatal) 

RO80RNCB0746018689640001- EUR-POPESCU ADRIAN 

BIC-RNCBROBU

REVOLUT -GB19REVO00997003313351 - POPESCU MANUELA ( mama)

BIC -REVOGB21