Președintele CJ, despre cazul Anei Păduraru: ”Vinovații trebuie să plătească!”

 

 

Președintele Consiliului Județean Brăila a declarat astăzi, în legătură cu cazul Anei Păduraru, că așteaptă rezultatul anchetei Corpului de Control, al ministrului Sănătății, iar vinovații vor fi trași la răspundere, pentru decesul tinerei mămici.

Aștept și eu rezultatul, cu siguranță îl vor trimite Direcției de Sănătate Publică. Eu am spus-o de fiecare dată și o susțin: cei care au greșit, acolo, să fie pedepsiți, fără niciun fel de problemă! Cei care au greșit să plătească, pentru că răspund de astfel de lucruri. Susțin corpul medical care își face datoria și avem foarte mulți medici și asistente, care își fac treaba. Mai avem și astfel de cazuri izolate. Nu aș vrea să se mai întâmple astfel de lucruri. Acest caz ține de partea Ministerului Sănătății și de Direcția de Sănătate Publică și niciodată nu voi ascunde documente, care spun cine vor fi vinovații, sau ce se va întâmpla”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

 

 

O tânără mămică și-a pierdut viața, după ce a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă

 

Tânăra mămică a decedat la o lună după ce a născut, din cauza septicemiei declanşate de un rest de placentă nechiuretat. A născut natural, pe 5 octombrie, iar primele trei săptămâni de lăuzie nu i-au dat niciun simptom. Abia pe 1 noiembrie, seara, au apărut primele dureri: abdominale şi de picior.

Tatăl Anei spune că fata a început să se simtă tot mai rău, motiv pentru care au mers de urgență la spital. După o serie de de tratamente nefericite și bâjbâind spre un diagnostic, tânăra a fost internată la terapie intensivă, iar a doua zi, dimineață, a decedat.

În cazul Anei s-au demarat numeroase anchete, începând de la Corpul de Control al ministrului Sănătății, Colegiul Medicilor și DSP Brăila. Până la acest moment, nu există un rezultat concret al anchetelor.