Prefectul anunță repatrierea cu succes a celor 117 muncitori detașați, de la VARD, pe șantierele din Italia!

 

 

Aeronava Tarom, care îi transporta pe muncitorii detașați din șantierul VARD Brăila, a aterizat ieri, în jurul orei 20.00, pe Aeroportul Otopeni. Toate costurile repatrierii au fost suportate de către angajator.

Statul român nu-și abandonează cetățenii, iar vremurile grele trebuie să nască solidaritate și responsabilitate, nu ură și panică nejustificată!

Cei 117 muncitori detașați pe șantiere navale din Italia au ajuns, joi seara, în România, cu o cursă specială Tarom. Operațiunea de repatriere a fost coordonată de la cel mai înalt nivel, cu implicarea directă a premierului Ludovic Orban și a ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

În această perioadă, am colaborat excelent cu doamna Alina Puia, directorul Șantierului "Vard", o persoană care, cu o determinare uriașă, a făcut tot ce i-a stat în putință pentru binele propriilor angajați. Este un om deosebit, al cărui efort merită toată aprecierea! Muncitorii vor ajunge de pe aeroport, escortați de Poliție și Jandarmerie, la Brăila, unde vor rămâne, timp de 14 zile, în carantină instituționalizată”, spune prefectul Cătălin Boboc.

Deși nu prezintă simptome ale virusului, muncitorii vor petrece 14 zile în carantină instituționalizată, având în vedere faptul că în Italia coronavirusul a făcut ravagii.