Brăila Science Festival – Niciun copil nu ar trebui să lipsească de la acest eveniment

 

 

Sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 11.00, Colegiul Național Nicolae Bălcescu va fi gazda primul ”festival al științelor” după modelul celor organizate în țările occidentale. Evenimentul  se adresează copiilor care vor să descopere biologia, fizica, chimia și alte științe, prin intermediul experimentelor făcute la fața locului.

Brăila Science Festival este organizat de Cezar Barbu, fost absolvent al Colegiului  Nicolae Bălcescu şi olimpic la biologie. După ce şi-a luat licenţa în Ştiinţe Fiziologice la o universitate din Marea Britanie, Cezar s-a întors în România şi a fost admis la Facultatea de medicină din Iaşi, fiind student în anul I.

M-a inspirat lipsa de aplicabilitate pe care am perceput-o în liceu, a cunoștințelor teoretice, în contrast cu îmbinarea frumoasă între teorie și practică din examenele de A level britanice pentru care m-am pregătit.

Alături de lipsa de relaționare și a transferului de experiență între studenții absolvenți ai liceului și prezenții elevi.

Cadrele didactice m-au susținut și mi-au lăsat libertatea de a îmi pune în aplicare ideile pentru eveniment.

Eu consider că toți copiii se nasc oameni de știință, prin faptul că de mici testează lumea din jur, însă noi, adulții, din comoditate, le sufocăm această curiozitate. Spre exemplu, dacă un copil ia din frigider un ou, acesta poate fi un experiment în rezistența materialelor. Însă pentru a nu face mizerie, nu îl lăsăm să testeze oul nici măcar într-un mod care să provoace daune într-un mod controlat”, a declarat Cezar Barbu, organizatorul evenimentului.

Peste 80 de experimentatori s-au înscris în cadrul festivalului, scopul fiind acela de a-i atrage pe copii spre științe, într-un mod interactiv și distractiv. Intrarea este liberă.

Vino să vezi cele mai spectaculoase experimente și demonstrații de știință și robotică! Intrarea este liberă tuturor copiilor, părinților și bunicilor”, le-a transmis Cezar Barbu brăilenilor.