Ambulanță privată sau servicii de îngrijire, la domiciliu, complete! Oportunitate de afacere care ar ajuta Serviciul Județean de Ambulanță!

 

 

Consilierul local al PSD, medicul Cristiana Voineag, a atras atenția în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Municipal, la sfârșitul anului trecut, asupra faptului că în Brăila nu mai există un serviciu de ambulanță privat, care să degreveze activitatea SAJ.

Voineag spune că a întâlnit în activitatea sa zeci de cazuri în care bolnavii cu dizabilități sunt nevoiți să apeleze 112 pentru a primi o ambulanță care să-i transporte pentru diferite analize și investigații.

Cred că ar trebui să găsim soluții pentru cetățenii municipiului Brăila, care sunt foarte bolnavi. Nu există ambulanță privată în municipiul Brăila. Sunt persoane cu handicap, cu amputații de membre, care nu reușesc să ajungă, să-și facă radiografii sau anumite investigații, care sunt solicitate pentru comisia de handicap”, a atras atenția consilierul PSD, Cristiana Voineag.

 

 

Managerul SAJ, Viorica Iuga, a declarat că un astfel de serviciu ar fi necesar, mai ales că ar beneficia de ajutor în relația cu CNAS.

Orice ajutor ar fi bine-venit. A fost un serviciu privat la un moment dat dar, din motive care nu fac obiectul discuției noastre, nu mai există. Ajutorul ar fi foarte bun. Aceste servicii au contracte cu Casa, ca și alte spitale sau unități, care s-au înființat și la noi în oraș și preiau din bolnavii respectivi. Ar fi foarte bine ca serviciile de îngrijire la domiciliu să se ocupe inclusiv de transportul pacienților la diferite controale.

Sunt foarte multe astfel de solicitări și le onorăm, pentru că nu există altă soluție”, a declarat Viorica Iuga, managerul SAJ Brăila.