PNL susține referendumul anunțat de Iohannis! Ce spun românii în sondaje?

 

 

Amintim că șeful statului a anunțat joi cele două întrebări la referendumul care va fi organizat pe 26 mai, în paralel cu alegerile europarlamentare: interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și interzicerea adoptării de ordonanțe de urgență pentru infracțiuni, pedepse și organizare judiciară.

Cele două teme prezentate de președintele Klaus Iohannis sunt teme fundamentale pentru evoluția societății românești. Prima temă, interzicerea aministiei și grațierii pentru fapte de corupție, reprezintă voința a peste 85% dintre cetățenii români, dacă nu și mai mult, iar președintele face un lucru salutar declanșând acest referendum pentru a pune punct odată pentru totdeauna tentativelor celor care au jefuit România în ultimii 30 de ani de a scăpa de brațul lung al legii(...)

A doua temă este de asemenea, o temă fundamentală pentru societatea românească. Nu mai vrem OUG, așa cum a fost OUG 13 dată în ianuarie 2017, așa cum a fost OUG 90, OUG 92, OUG 7 care a transformat Secția specială într-un pluton de execuție împotriva magistraților curajoși și independenți care îndrăznesc să se lege de puternicii zilei(...)

Închei prin a cere fiecărui român care s-a săturat de PSD, care s-a săturat să fie conduși de hoții care au jefuit România, care s-a săturat ca în fruntea României să fie o adunătură de indivizi care nu au pic de respect față de lege și de drepturile și libertățile fundamentale ale românilor, să vină la referendum și să voteze în favoarea propunerilor pe care le va iniția președintele României”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Digi24.ro a organizat un sondaj, pentru a vedea cum ar răspunde românii la cele două întrebări. În cele trei zile de la anunțul președintelui, la sondajul Digi24 au răspuns 45.200 de oameni. 94% dintre aceștia au răspuns cu „DA”, în timp ce doar 6% au răspuns cu „NU”.