Cozmin Gușă spune că un politician, brăilean, ar putea să provoace schimbarea Guvernului!

 

 

În contextul în care singurul politician, care ar putea ”fura” voturi de la PSD, este Mihai Tudose, Cozmin Gușă consideră că opoziția ar putea face scut în jurul fostului premier, pentru a avea o șansă în schimbarea Guvernului.

Moțiunea ar fi avut o singură șansă să treacă dacă din partea Pro România ar fi fost desemnat informal, că nu se putea formal, înaintea moțiunii, cineva ca Mihai Tudose. Nu cineva precum Sorin Câmpeanu, după cum sugerează Victor Ponta”, a declarat Cosmin Gușă, la Realitatea TV.

Opoziţia PNL-USR este aşteptată să depună, săptămâna aceasta, moţiunea de cenzură prin care să încerce să dea jos Guvernul Dăncilă.

În acest moment, majoritatea parlamentară PSD-ALDE se menţine, la limită, iar partidele din opoziţie nu reuşesc să ajungă la un consens. Cu vacanţa parlamentară care bate la uşă, şansele demersului rămân mici.

La textul moţiunii lucrează PNL şi USR, dar discuţiile s-au purtat cu UDMR, Pro România şi cu independenţii şi minorităţile.

Liderul Pro România, Victor Ponta, recunoştea că şansele moţiunii sunt mici. Acesta a sugerat opoziției să amâne dezbaterea şi votul pe moţiunea de cenzură, până după data de 29 iunie, pentru a vedea dacă în urma alegerilor interne din PSD, se va produce o ruptură categorică, astfel existând şanse mai mari ca această moţiune să fie adoptată.