Cea mai bună marcatoare, din sezonul trecut, rămâne la Brăila!

 

 

A îmbrăcat tricoul Dunării de mai bine de 5 sezone, a avut rezultate deosebite cu Brăila și va continua să fie liderul echipei pentru încă 2 sezone. Alina Vătu, vicecampioană națioanală cu Brăila dar și deținătoarea medaliei de bronz în Liga Națională și Cupa României, tot cu echipa de pe malul Dunării și totodată golghetera sezonului 2018-2019 a Ligii Florilor este mândră că reprezintă Dunărea.

”Brăila a devenit casa mea și sunt mândră că port tricoul Dunării. Mă bucur că cei din conducere și domnul antrenor mi-au acordat toată încrederea și răsplata mea îmi doresc să se vadă meci de meci. Noul sezon se anunță a fi unul foarte puternic având în vedere că toate echipele s-au întărit, însă cu siguranță și noi vom munci mult și vom avea rezultate. Am încredere în mine, în colegele mele și în domnul antrenor și îmi doresc un sezon bun. Așteptăm publicul brăilean la sală, avem nevoie de el și de încurajările fiecărui om din sală”, a declarat Alina Vătu.

 

Cine este handbalista care face spectacol în Polivalentă?

 

Alina Vătu a început să practice handbalul încă din clasa a II-a, la Școala Generală Nr. 7 din Zalău, sub îndrumarea lui Teodor Cheța, profesorul său de educație fizică. Ea a fost remarcată apoi de antrenorul Nicolae Medrea și preluată de acesta în clasa lui de junioare III de la Clubul Sportiv Școlar Zalău. Vătu a avansat pas cu pas la junioare II, având-o ca profesoară pe Elena Tadici, apoi la junioare I, fiind pregătită de antrenorul Dan Pavel.

În 2006, ea a trecut la echipa de senioare a Zalăului, HC Zalău. Cu aceasta, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Tadici, Vătu a reușit cea mai bună performanță a sa de până acum, accederea în finala Cupei EHF Feminin, în sezonul competițional 2011-2012. Echipa zălăuană a fost învinsă de Lada Togliatti cu scorul general de 51-44. În sezonul următor Vătu a jucat din nou în Cupa EHF, dar echipa sa a fost oprită în semifinale de franțuzoaicele de la Metz Handball.

În aprilie 2013, după mai multe sezoane petrecute la HC Zalău, Alina Vătu a semnat un contract pe trei ani cu echipa HC Dunărea Brăila. Ca urmare a acestui fapt, ea a fost exclusă din echipa zălăuană. Jucătoarea a declarat într-un interviu că nu se aștepta să fie exclusă din lot.

După ce a petrecut doar jumătate de an la Măgura Cisnădie, la începutul sezonului competițional 2016-2017 Vătu a ales să se întoarcă la Brăila, unde a evoluat în trecut timp de trei sezoane.

Vătu a fost premiată ca fiind cea mai bună marcatoare din sezonul 2018-2019, cu un total de 179 de goluri.