Invatam sa gatim gustos cu Iuliana - Negresa de post cu cafea si gem

 

Ingrediente:

  • 400 de grame de faina,
  • 200 de grame de zahar,
  • 170 ml de cafea indulcita,
  • un plic de praf de copt,
  • o esenta rom,
  • 50 ml de ulei,
  • un plic zahar vanilat.

Ingrediente pentru decor:

  • 200 de grame de gem, sau 200 de grame de dulceata
  • 200 de grame de nuca cocos.

Mod de preparare:

Punem intr-un bol incapator faina, uleiul, zaharul, praful de copt, zaharul vanilat si esenta. Amestecati cu un tel si incepem sa adaugam cafeaua, putin cate putin.

Tapetam o tava de 20 pe 35 cm cu hartie de copt. Incingem cuptorul si coacem blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se racoreasca. Punem deasupra cu gem sau dulceata si nuca de cocos.

Dam la rece pentru cateva ore. Succes!

                     Redactor: Iuliana Chitoi