Invatam sa gatim gustos cu Iuliana – Concurs

 

Colega noastra Iuliana Chitoi a organizat in grupul sau de pe Facebook, “Locul Gospodinelor”, un concurs cu cele mai inspirate deserturi. Participantii au avut la dispozitie doua zile in care au postat fiecare desertul facut de ei, reteta si pozele aferente. Castigatorii vor avea parte de o surpriza, retetele lor urmand sa fie publicate in Jurnalul de Braila, la rubrica Mozaic.

 

 

Invatam sa gatim gustos cu Chiriachita Ghenov – Papanasi

Ingrediente:

  • 500 de grame de brinza proaspata,
  • 300-350 de grame de faina ,
  • 100-150 de grame de zahar,
  • 2 oua,
  • 3 linguri de gris
  • o lingurita de bicarbonat stins,
  • coaja de lamie,
  • un praf de sare,
  • pentru decor dulceata de visine si smantana

Mod de preparare:

Se amesteca brinza, ouale, zaharul, coaja de lamiie, bicarbonatul stins, si sarea. Dupa ce sunt incorporate bine se adauga faina. Se obtine un aluat un pic moale, dar se modeleaza cu faina, se lasa 10 minute sa se odihneasca.

Se formeaza apoi 8 sau 10 bile una mai mare si una mica . La bila mare se face o gaura cu degetul in mijloc sa ia forma unui covrig, apoi se prajesc in ulei la foc potrivit. Cand sunt gata, se pune smantana si dulceata.

Pofta buna!

                                                                                                  Redactor: Chiriachita Ghenov