Invatam sa gatim gustos cu Iuliana – Concurs

Colega noastra Iuliana Chitoi a organizat in grupul sau de pe Facebook, “Locul Gospodinelor”, un concurs cu cele mai inspirate deserturi. Participantii au avut la dispozitie doua zile in care au postat fiecare desertul facut de ei, reteta si pozele aferente. Castigatorii vor avea parte de o surpriza, retetele lor urmand sa fie publicate in Jurnalul de Braila, la rubrica Mozaic.

 

 

Invatam sa gatim gustos cu Geanina Lupan - Lapte de pasare

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 1 litru de lapte
  • 200 de grame de zahar pudra
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • Coaja razuita de la o portocala
  • Ciocolata rasa

Mod de preparare:

Fierbi laptele intr-o cratita. Separi galbenusurile de albusuri, iar pe acestea din urma le bati spuma, adaugi 100 gr zahar si bati pana se intaresc. Galbenusurile le freci cu restul de zahar pana se obtine o compozitie ca o crema. Cand laptele fierbe adaugi zaharul vanilat si dai focul foarte mic.

!!! Laptele nu trebuie sa clocoteasca!!!

Iei cu o lingura din albusurile spuma si pui in lapte, dar nu fierbi multe galuste deodata. Lasi cate 2 minute pe fiecare parte, ca sa fie pufoase. Scoti cu o spumiera si le scurgi. Cand termini cu albusul fiert pui coaja de portocala, apoi torni laptele cate putin peste compozitia cremoasa de galbenusuri. Lasi la foc mic pana se leaga si adaugi si esenta de vanilie. Pui galustele de albus fiert in compozitia de lapte, ornezi cu ciocolata rasa, coaja de portocala sau fulgi de migdale.

Pofta buna!

                                                                   Redactor: Geanina Lupan