Invatam sa gatim gustos cu Tatar Maria - Crostata pufoasa cu fructe

 

 

Ingrediente pentru blat

  • 2 oua,
  • 140 grame de zahar,
  • 50 grame de ulei,
  • 60 ml de lapte,
  • 170 grame de faina,
  • 8 grame de praf de copt,

Mixam ouale cu zaharul, dupa care adaugam uleiul, laptele, faina putin cate putin si prafu de copt. Tapetam o forma de tarta 30 cm cu unt si coacem blatul 20 minute, la 180 grade. Il lasam sa se raceasca si il intoarcem invers.

Ingrediente pentru sirop

  • jumatate pahar cu apa,
  • 2 linguri de zahar,
  • putin suc de lamaie, sau limoncino,

Le amestecam si insiropam blatul.

Ingrediente pentru crema

  • 500 ml de lapte,
  • 2 coji de lamaie,
  • 2 oua,
  • 75 grame de zahar,
  • 35 grame de amidon,

Laptele si cojile de lamaie le punem la foc mic , pana se infierbanta. Intr-o craticioara punem ouale, zaharul si mixam cu un tel. Adaugam amidonul. Cand laptele este fiert, inlaturam cojile de lamaie si punem peste crema. O punem din nou pe foc amestecand mereu timp de 5 minute, pana se ingroasa. O turnam peste blat, asteptam putin sa se raceasca, dupa care decoram cu fructe. Dam la rece cateva ore.

Pofta buna!

                                                                                  Redactor: Tatar Maria