Invatam sa gatim gustos cu Victoria Nicoleta - Musuroi de cartita

 

 

Ingrediente pentru blat:

- 150 grame de faina

- 5 oua

- 200 grame de zahar

- 40 grame de cacao

- 50 ml ulei

- putina sare

Ingrediente pentru umplutura:

- 1 plic de crema pentru prajituri cu gust de vanilie de la Dr.Oetker

- 200 ml lapte rece

- 2-3 linguri zahar pudra

- 3 banane

- 50 grame de fulgi de ciocolata;

Mod de preparare:

Mixam ouale, zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul, iar apoi adaugam cacaoa pe care o incorporam bine. Punem uleiul si faina(putin cate putin) si amestecam totul cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava rotunda si dam blatul la cuptorul preincalzit la 180°, pentru aproximativ 30-40 minute. Cand blatul este gata, il lasam sa se raceasca,iar intre timp ne ocupam de crema. Mixam praful de crema cu 200 ml de lapte rece si 2-3 linguri de zahar pudra, iar cand aceasta este gata, adaugam fulgii de ciocolata.

Dupa ce blatul s-a racit, scobim in interiorul sau, lasand o margine de 3 cm. Taiem bananele pe lungime si le asezam in blatul scobit. Punem apoi toata crema si imbracam tortul, dandu-i forma de cupola si presarand peste, firimiturile de blat.

Pofta buna!

                                                                                                             Redactor: Victoria Nicoleta