Invatam sa gatim gustos cu Varvara State - Tort amandina

 

 

Ingrediente blat:

  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • un praf copt,
  • o esenta rom.

Se separa ouale, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu 2 linguri ulei si celalante ingrediente.Totul se toarna intr-o forma de tort si se coace la foc mic .

Ingrediente crema de ciocolata:

  • 250 grame de mascarpone
  • o cutie fineti de 400g

Cele doua ingrediente se mixeaza pana devin cremoase.

Dupa racire, se taie blatul in trei, se insiropeaza bine fiecare bucata si se umple tortul. Glasam cu ciocolata topita, puteti folosi orice ciocolata din comert. Se orneaza cu crema ganaj.

Crema ganaj – mod de preparare:

  • 200 ml frisca lichida pe care o punem la incalzit, adaugam 200 de grame de ciocolata si asteptam sa se topeasca. Amestecam bine continutul cu un mixer, lasam sa se raceasca natural, dupa care o dam la frigider, ca sa se intareasca.

Pofta buna!

                                                                                        Redactor: Varvara State