Mancaruri in sezonul estival

Aflam astazi secretele bucatariei alaturi de Florin Vechiu. In urma concursului organizat de Jurnalul de Braila, reteta castigatorului nostru a primit cele mai multe aprecieri.

 

 

Paella fructe de mare

Reteta este conceputa pentru 6 portii

Ingrediente:

  • 500 de grame de orez bob mare Arborio,
  • 3 rosii,
  • 1 ceapa mare,
  • 3 catei usturoi
  • 150 de grame de mazare congelata,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 legatura de patrunjel,
  • ulei,
  • sare,
  • piper,
  • sofran,
  • 300 de grame de piept pui,
  • 300 de grame de midii,
  • 300 de grame de creveti

Mod de preparare:

Ceapa, usturoiul, rosiile si ardeiul tocate marunt se trag la tigaie, separat se rumeneste puiul facut cuburi si fructele de mare. Se amesteca cu legumele si se adauga 5 cani de apa. In cinci minute puteti adauga orezul, mazarea si sofranul, condimentate cu sare si piper. Lasati sa fiarba pana apa se absoarbe si orezul este inflorit, puneti in mod frumos crevetii deasupra si acoperiti cu un capac 3-5 minute. Presarati patrunjel tocat si POFTA MARE!