Mamaliga perfecta? Vezi aici care este reteta de succes!

 

 

Stim ca mamaliga este una dintre mancarurile traditionale romanesti, fiind prezenta ca si garnitura pentru felurite bucate absolut delicioase. In afara faptului ca este un preparat usor de facut, timpul de preparare este unul scurt. Mai mult, le puteti cere si ajutorul celor mici in bucatarie, pentru a realiza mamaliga perfecta. La baza acestei retete sta malaiul, care se fierbe in apa, in proportie de 1 la 4, sau daca doriti o mamaliga mai moale chiar de 1 la 2. Dar, daca nu vreti sa va bateti capul cu atatea calcule, retineti ca in momentul in care alegeti sa faceti mamaliga la 1 cana de malai, este recomandat sa puneti 3 - 4 cani de apa.

Ingrediente pentru mamaliga perfecta:

500 mililitri de apa

180 grame de faina de malai

1 lingurita de sare

 

3 pasi pentru a prepara mamaliga perfecta:

  1. Se pun 500 mililitri de apa la fiert, intr-un ceaun sau o oala, la foc mare, pentru a scurta procesul. In momentul cand apa ajunge la punctul de fierbere, puteti incepe sa adaugati malaiul in ploaie, amestecand constant, pentru a evita formarea cocoloaselor.
  2. Dupa ce terminati de adaugat malaiului, focul se da la mic, iar continutul se lasa la fiert. Pentru a nu se lipi, se amesteca in mod constant cu ajutorul unei linguri de lemn.
  3. In momentul cand observati ca marginile mamaligii au inceput sa se adune spre centru sau ati gustat si este gatita, inchideti focul si rasturnati-o pe o farfurie intinsa sau pe un fund de lemn, cum faceau bunicile noastre.

Unele persoane prefera sa inlocuiasca apa din compozitia mamaligii cu zer, lapte sau chiar smantana. Daca vreti sa pastrati reteta traditionala, dar va doriti un preparat mai cremos, puteti adauga in timpul fierberii o jumatate de cana cu lapte.