Involtini de pește! Învățăm azi o rețetă siciliană de la maestrul bucătar Giovanni Zaccaria

 

 

Colega noastră Iuliana Chițoi și-a petrecut vara experimentând noi rețete în Sicilia. Aici l-a cunoscut pe bucătarul Giovanni Zaccaria de la care ”a furat” imediat o rețetă specială!

Ingrediente:

  • 5 felii peste spada( oricare tip de peste alb)
  • Ulei de măsline 3 lg,
  • 100 gr pesmet,
  • 2 frunze busuioc tocate mărunt,
  • 3 căței usturoi dati pe razatoarea mica,
  • putin praf de fistic,
  • 2 rosii tocate mărunt,
  • sare după gust.

 

Mod de preparare: într-un castron amestecăm toate ingredientele până se formează o pasta. Spălăm feliute de peste și avem grijă să nu aibă oase. Le umplem cu această pastă și le rulăm. Înfigem pe un băț de frigărui câte 4 și le frigem pe ambele părți. Se pot servi alături de o salata sau piure.