Învățăm să gătim gustos cu Victoria Martiniuc - Biscuiți cu ciocolată

 

 

Ingrediente:

  • 400ml lapte
  • 80g griș
  • 50g unt
  • 100-110g lapte condensat
  • coaja de lămâie sau portocală
  • 1 pachețel zahăr vanilat
  • 10g gelatină
  • 50ml apă rece

Se prepară:

Se toarnă apa rece peste gelatină și se lasă la înmuiat. Între timp, într-o cratiță se toarnă laptele, se adaugă grișul, coaja de lămâie și zaharul vanilat. Se amestecă bine și se pune la fiert, amestecând continuu să nu se formeze cocoloașe (10-15 minute). După ce a fiert bine se ia de pe foc și în compoziția fierbinte se adaugă untul, amestecăm să se topească, gelatina și laptele condensat.

Într-o formă pătrată se așează biscuiții, se toarnă compoziția călduță și deasupra punem iar un strat de biscuiți. Se lasă să se răcească și se dă la frigider pentru trei-patru ore, până se răcește bine.

Pentru glazură avem nevoie de 70g de ciocolată (neagră sau cu lapte, după preferințe) 3-4 linguri lapte, 1 lingură de ulei. Peste ciocolată turnăm laptele fierbinte, uleiul și amestecăm bine până se topește ciocolata, lăsăm puțin să se răcească și turnăm peste prăjitura rece. Mai lăsăm la frigider pentru 15-20 minute și prăjitura poate fi servită. Spor la treabă și poftă bună!