Invatam sa gatim gustos cu Iuliana - Tort Bavarez

*Tort cu blat umed de ciocolata, crema bavareza de vanilie si mousse de ciocolata

 

Ingrediente: pentru blat avem nevoie de 6 oua, 3 linguri de cacao, 200 grame de ciocolata cu lapte, 100 grame de faina, un plic zahar vanilat, un plic praf de copt si 100 grame de zahar.

Crema mousse de ciocolata: 200 grame de ciocolata cu lapte de calitate, 200 de grame de smantana lichida pentru frisca, 2 albusuri si 60 ml apa .

Crema bavareza: 4 foi gelatina, 200 de grame de ciocolata alba, 200 de grame de smantana lichida pentru frisca, 50 de grame de lapte, 50 de grame de irish cream sau lapte si o esenta vanilie.

Pentru ornat puteti folosi cacao cernuta, fulgi de ciocolata sau ciocolata razuita.

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul pana iese o crema. Adaugam zaharul vanilat, ciocolata topita pe baie de aburi, cacao si incet faina cu praful de copt.

Tapetam o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Incingem cuptorul si coacem blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam sa se racoreasca, apoi il taiem in doua felii egale.

Pentru crema mousse, topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam cei 60 de mililitri de apa fierbinte. Mixam frisca si batem spuma albusurile. Adaugam usor frisca peste ciocolata si amestecam, apoi albusurile. Se lasa la rece pentru 15 minunte.

Pentru crema bavareza, punem gelatina in apa rece 5 minute, pentru a se inmuia. Topim ciocolata pe baie de aburi, infierbantam putin laptele si il punem peste ciocolata, amestecand. Dam la o parte. Punem intr-o cratita cu fundul dublu irish cream ori lapte, si adaugam gelatina scursa bine. Amestecam pana se dizolva.

Daca ciocolata topita cu lapte este foarte putin calda, adaugam peste gelatina. Amestecam bine. Batem frisca si incorporam in crema. Dam la rece pana se incheaga bine si devine cremoasa. Sau o lasam 20 de minute in congelator.

Mod de asamblare

Punem pe un platou prima foaie de blat si intindem primul strat de mousse de ciocolata. Nivelam frumos.

Punem a doua foaie de blat, intindem crema bavareza si nivelam peste tot. Fiecare orneaza cum doreste. Eu am presat cacao si cu o scobitoare am dat o forma. M-am jucat putin.

Lasam la rece peste noapte. Succes!

Redactor: Chitoi Iuliana