Învățăm să gătim gustos cu Iuliana - Plăcintă de bostan cu foi făcute în casa

 

 

Ingrediente:

  • 3 bostani de mărime medie,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 fiole esență vanilie,
  • 50 gr zahăr,
  • 2 ouă +1 pentru uns,
  • faină cat cuprinde,
  • 30 ml ulei,
  • 200 ml apa calda

 

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător punem cele două ouă bătute puțin, uleiul, zahărul, esenta, faină câte puțin. Amestecăm și începem să punem puțină apă caldă. Mai adăugăm faină cat sa rezulte un aluat elastic, nelipicios și îl împărțim în 4 părți egale.

Bostanii îi spălăm, îi tăiem în cubulețe de mărime medie, cât să îi putem cuprinde în mână și îi dăm pe răzătoarea mare. Aruncăm coaja. Îi scurgem de apa care se lasă din ei. Adăugăm câteva linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilat și o fiolă de vanilie. Luăm câte o parte din aluat și începem să o întindem cu ajutorul făcălețului, presărând făină pentru a nu se lipi. Foaia trebuie să fie subțire, cât coala de hârtie.

Punem umplutura cam peste toată foaia, împachetăm capetele și rulăm. Astfel procedăm și cu celelalte părți. Așezăm hartie de copt într-o tava de aragaz, punem cele patru rulouri de plăcintă. Le ungem cu un ou bătut. Încingem cuptorul și le coacem la foc mic aproximativ o oră. Când sunt rumenite frumos le scoatem și le lăsăm să se răcorească. Le porționăm și le ornăm cu zahar pudră. Mult succes!