Dialog amuzant între Dăncilă și Rotaru! Dăncilă: ”Unde e Carmeluța, facem alegeri și o las pe ea la Brăila”

 

 

Dăncilă vine la Brăila să evalueze pagubele, produse în urma alegerilor, când Mihai Tudose, în fruntea ProRomânia, le-a cam ”dat-o la fes” psd-iștilor, în municipiu. Nici în județ social-democrații nu stau mai bine. La alegerile europarlamentare puțin peste 4000 de voturi au făcut diferența.

Cu un primar veșnic răzvrătit împotriva ”deciziilor de la centru” și cu un președinte de Consiliu Județean, cu un picior în barca lui Tudose, Dăncilă probabil că va fi întâmpinată cu zâmbete doar din partea senatorului Ion Rotaru(încă președinte al PSD Brăila) și a deputatului Nicu Niță, despre care, sursele noastre spun că ar bate fără succes pe la ușa Partidului ProRomânia.

În condițiile în care majoritatea psd-iștilor brăileni nu au validat-o pe Dăncilă la șefia PSD, va fi cel puțin nostimă cearta pe care premierul o pregătește.

Redăm un posibil dialog:

Dăncilă: Băi Ioane, ce ne facem? Ce faci tu cu Brăila asta, Stancu îmi aducea voturi pe bandă rulantă, chiar și pentru candidați externi, remember EBA? iar tu te lași bătut de Mișu?

Rotaru: Sărut mâna! Să trăiți, duamna premieră! Nu am cu cine... primarii nu mă iubește! Consiliul Județean abia îl țin în mână, mi-l ia Mișu de tot dacă îl scutur pe Iulică... ce să fac, mă bazez pe programul de guvernare! Mai trecem o ordonanță, facem un împrumut, mărim pensiile!

Dăncilă: Băi Ioane, nu așa se face treaba! Brăila e un oraș PSD-ist, și așa trebuie să fie întreaga țară! Unde e Carmeluța, facem alegeri și o las pe ea la Brăila, că și-a dovedit competența în discursuri! Îmi place de ea, suntem pe aceeași lungime de undă! Dar ușor, că nu vreau să devină mai poluată... populată...(se aude din spate: populară) Populară! Așa, nu mai populară ca mine!... Mă scuzați, mi-am uitat hârtiuța în mașână.

Rotaru: Duamna premier, sărut mâna! Vă promit că dacă nu câștigăm alegerile prezidențiale, dacă Brăila nu iese pe primul loc, îi dau pe toți afară, ne scriem demisiile! Apoi plecăm toți la Mișu... poate ne primește el...

Dăncilă: Foarte bine! Așa vă vreau! Să știți de frică! ... Auzi Ioane... da nu vorbești tu cu Mișu... așa că sunteți prieteni, amândoi din sărăcia asta de Brăila... La noi la Videle e frumos mă! Auzi!... Nu vorbești tu cu el să-mi pui și mie o vorbă acolo... Știu că la Pro nu mă primește, dar măcar să mă mai lase premier 1 an de zile... mai am de rezolvat câte ceva prin România, am auzit că încă se mai poate fura! După un an promit că plec singură!

 

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare!