Moșuleții cu pamperși și jurnalism pe ”lângă case politice”!

 

 

Supărat că a fost numit jurnalist ”de casă” al PSD-ului, Cătălin Iordache nu recunoaște că l-ar fi consiliat politic pe Gheorghe Bunea Stancu, fost baron PSD, condamnat în mai multe dosare.

Se pare însă că, de-a lungul timpului, consilierul județean PND, Cătălin Iordache, a fost apropiat de mai multe formațiuni politice, în funcție de rolul acestora în guvernarea locală, dar și națională.

În 2015, ULTORBRAILA scria despre un scandal în care ar fi fost implicați mai mulți jurnaliști, printre care și Cătălin Iordache.

Au apărut noi amănunte explozive din declarațiile fostului ministru al comunicațiilor, denunțător în Dosarul Microsoft. După ce Gabriel Sandu a declarat procurorilor DNA că, între altele, i-a dat lui Vasile Blaga, Robertei Anastase și altor lideri PDL sume mari de bani pentru finanțarea campaniilor electorale, el i-a turnat și pe jurnaliștii pe care i-a finanțat, în diferite perioade ale carierei sale politice.

Gabriel Sandu ar fi mărturisit procurorilor că a dat bani atât unor jurnaliști din capitală, cât și ziariștilor din Brăila, județul care l-a trimis în Parlament, asigurându-și astfel o imagine cosmetizată. Sandu ar fi dat atât procurorilor mai multe nume de ziariști și de oameni de legătură din presa centrală și locală. Printre aceștia, Ștefan Cătălin Iordache, fost corespondent al cotidianului Evenimentul Zilei, actualmente patronul site-ului Infobrăila. Fostul ministru amintește că ani de-a rândul i-a livrat plicuri cu bani lui Iordache, în diferite locuri din Brăila, dar și în stațiuni de pe Valea Prahovei”, scrie ULTORBRAILA.

 

 

Iordache a fost consilierul personal al fostului primar liberal Constantin Cibu și al deputatei PNL Diana Tușa. Cei mai mulți bani, conform ULTORBRAILA, Iordache i-a stors însă de la baronul PSD Gheorghe Bunea Stancu, cel care a finanțat, din fonduri publice și din contracte de publicitate cu firmele Concivia, Istru și Tancrad, site-ul Infobrăila.

Ca să-și asigure prelungirea unor contracte, surse din PSD spun că Iordache ar fi apelat la deputatul Ferrari, gelatul Cristian Rizea, prin intermediul căruia îi transmitea lui Victor Ponta boacănele făcute de Bunea Stancu.

Tot din presă aflăm și care era gradul de influență pe care îl avea Cătălin Iordache, atât în PSD, dar și pe scena politică locală.

Reporter: Eu știu să organizez și sondaje. Am lucrat la INSOMAR și știu pasii, Tot. Iese……

Ștefan Cătălin Iordache: La jumătate de preț!

Reporter: La jumătate de preț!

Ghe. Bunea Stancu: Vrei să mă faci! (râsete)

Reporter:Da!

Ștefan Cătălin Iordache: Domnule președinte, facem altfel!  Îi dați  ei 80 la sută,  mie 20 la sută și vă dăm rezultatele, că oricum rezultatul sondajului este sigur. PNL nu are mai mult de 10 procente, nici cu forța.

Reporter: Eu ii dau 11 (n.n.- procente)

Ștefan Cătălin Iordache: Iar PSD este undeva la 54 -55 .

Ghe. Bunea Stancu: Și diferenta cine are?

Ștefan Cătălin Iordache: PSD, evident!  Numai că o să vedeți că în secunda în care PSD intra în USL o să pierdeți între 8 și 12 la sută, numai prin alăturarea cu ei. Nu mai zic de comportamentul lui Minescu, de comportamentul lui Boboc…

Ghe. Bunea Stancu: Dar nu-s prietenii tai , ma?

Ștefan Cătălin Iordache: Ba da, și?…..

Reporter: Nu , dl Stancu, eu nu sunt de acord cu ce spune el!  În USL-ul ăsta PNL este cel care își pierde identitatea!…”, se arată într-un interviu postat la acea vreme de stareapresei.ro

Acum însă, consilierul județean Cătălin Iordache, deși recunoaște că a avut contracte cu instituții publice și cu partide politice spune că nu ale lui erau cele mai bănoase. Cu alte cuvinte, jurnalistul Cătălin Iordache a ales să-și ”arunce sub roți” colegii de breaslă care nu au fost atât de inspirați să opteze și pentru o carieră politică.

 

 

Cât despre ”moșuleții cu pamperșii la ei”, așa cum îi numește chiar Cătălin Iordache pe liderii PSD Brăila, sunt aceleași personaje care au plătit pentru reclamă electorală site-ului Infobrăila, la alegerile europarlamentare din 2019, în ciuda faptului că inclusiv președintele PSD, Ion Rotaru, a ținut prima pagină a știrilor Infobrăila, cu presupuse relații extraconjugale.