Mai avem partide politice în Brăila? Sau doar politicieni?

 

 

De la alegerile europarlamentare politica din Brăila și-a luat o vacanță binemeritată, zic ei. Ați mai văzut vreo conferință de presă? Vreun politician să anunțe ”schimbarea”... vin miniștri și pleacă miniștri...

Pe Rotaru l-a mai văzut cineva la față? Trăiește? USR+ nu mai zic, că nici în campanie nu i-am văzut...

Dacă cele două mari partide din opoziție au început să strângă semnături pentru susținerea candidaților la prezidențiale, partidele de stânga se hotărăsc mai greu.

Încă de ieri toată lumea este ofuscată că PRO a făcut alianță cu ALDE. Nu a făcut nimeni nicio alianță. Momentan! Pentru ALDE și PRO singura variantă era de a susține un candidat extern – independent. Alături de PSD clar nu era o opțiune pentru ei. Și atunci, singura variantă ca Ponta să nu piardă jumătate din membri(pt. că asta urma să se întâmple dacă îl susțineau pe Tăriceanu) a fost aceea de a susține un cadidat extern, acceptat și de ALDE(pt. că nici Tăriceanu nu ar fi susținut un candidat al PRO). În alte cuvinte, stânga, care nu e PSD, se va uni în jurul unui nucleu independent. Dacă sunt șanse sau nu să ajungă în turul II, rămâne de văzut.

Și ce se întâmplă atunci când stânga se rupe în două mari nuclee? Câștigă dreapta! Și uite așa, este posibil să ajungem în turul II cu doi candidați de dreapta, iar jumătate din electorat(cel de stânga) să rămână fără reprezentare.

PNL și-a învățat lecția la europarlamentare și au pus bazele unei organizații de tineret, cum avea PSD odată! Sub noua conducere, tinerii liberali zbârnâie ca albinuțele peste tot. Aceștia sunt tinerii pe care am vrea să-i vedem și pe listele de consilieri la anu, nu doar în campanie, la muncă!

Din păcate pentru USR+, la Brăila, aceștia nu reușesc să fructifice popularitatea pe care o au la nivel național, dar și în diaspora. Nici până la ora actuală nu știm care este organigrama acestui partid. Mai este timp, zic ei, până la alegerile locale...

În ceea ce privește conducerea administrației locale, atât primarul cât și președintele par să se delimiteze atât de PSD, cât și de PRO. Bravo lor! Vin ministri... pleacă miniștri, mai e timp până când zarurile vor fi aruncate și suficient pentru a ”încurca” viitoarele alegeri locale.