La o adunare simplă, PND a ajuns să dicteze majoritatea în Consiliul Județean!

 

 

Pentru a schimba majoritatea în Consiliul Județean, liberalii au nevoie de încă cinci voturi. Patru dintre acestea vor fi asigurate după investirea Guvernului Orban. Practic, doi consilieri ai PMP și doi ALDE se vor alătura Partidului Național Liberal, în deciziile luate la voturile din Consiliul Județean.

Pentru a forma majoritatea, liberalii mai au nevoie doar de un vot care ar putea veni din partea PND sau a consilierului județean ProRomânia – Marian Căpățînă, ultima variantă fiind exclusă, dat fiind faptul că neoficial Iulian Chiriac s-ar afla deja în barca ProRomânia. Așadar, Marian Căpățână nu ar putea să voteze împotriva viitorului candidat al ProRomânia la șefia Consiliului Județean.

Prin urmare, liberalii vor negocia un vot cu Partidul Național Democrat, mai precis cu cei doi consilieri – Simona Draghincescu și Cătălin Iordache.

Dacă în cazul lui Cătălin Iordache votul se poate schimba, fiind unul dintre consilierii care a avut cel mai mult de pierdut de pe urma administrației Chiriac, Simona Draghincescu îl susține pe președintele în funcție.

"Schimbarea regilor, bucuria nebunilor" numai că acum ne adaptam la situația de fapt.

Să schimbi un Presedinte de CJ DEGEABA, onest, serios, care s a comportat impecabil indiferent de situatie, doar ca asa vrea muschiul lui Danaila&Co? Nu e mincinos, nu e ticalos, nu e un terchea-berchea, stie administratie publica.... DE CE?

O fi politica curvă si uniii asemenea ei dar e prea de tot!”, a postat Drghincescu pe pagina de Facebook.

Liberalii însă nu vor să se oprească aici. După schimbarea majorității, aceștia mizează pe faptul că președintele Consiliului Județean își va pierde legitimitatea, atunci când proiectele nu vor mai trece, și își va da demisia, sau se vor demara procedurile pentru alegerile anticipate.

Problema alegerilor anticipate este că sunt dorite doar de liberali. Cei cinci consilieri care ar urma să-și schimbe votul pentru a forma majoritatea nu vor să dea cioara din mână, fiind conștienți că șansele lor la un nou mandat sunt foarte mici.

Așadar, exista șanse foarte mari ca PNL, cu o majoritate în Consiliul Județean, să nu se poată debarasa de președintele Iulian Chiriac, în ciuda faptului că, la un vot secret, unii social-democrați s-ar dezice de președintele în funcție.