La mulți ani, Mihai Tudose!

Unul dintre cei mai îndrăgiți premieri, pe care i-a avut România, împlinește astăzi 53 de ani!

 

 

Ca activitate profesională, Mihai Tudose a debutat în 1992 ca șef birou senatorial, până în 1999 când, pentru un an, a fost consilier județean, lucrând în același timp și ca jurist. Din anul 2000 a reprezentat Brăila în Camera Deputaților. Din 2004 până în 2008 a fost președintele organizației municipale a PSD Brăila, perioada în care organizația a avut cele mai bune rezultate, reușind să câștige în urma scrutinului din 2008 primăria și să obțină cel mai mare numar de consilieri municipali. În 2008, Mihai Tudose a fost ales deputat cu peste 50% din preferințele electoratului în colegiul uninominal nr. 4, circumscripția electorală nr. 9 Brăila. Din 2004 a fost desemnat președinte al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților.

La data de 16 ianuarie 2018, cel de-al 128-lea guvern al României avea să rămână fără premier, după ce Tudose, a renunțat să mai promoveze prin ordonanță de urgență modificări ale legislației penale care au atras nemulțumirea maselor populare, și a lăsat Parlamentul să-și asume operarea lor. Împreună cu faptul că prim-ministrul a revocat din funcție doi miniștri apropiați președintelui PSD, Liviu Dragnea, deoarece erau urmăriți penal, plus ministrul transporturilor cu care avusese o relație tensionată până atunci, aceasta a creat un conflict între șeful guvernului și șeful principalului partid din coaliția de guvernare, conflict care a dus la retragerea sprijinului partidului și la demisia prim-ministrului. În ultima zi, la Palatul Victoria, Guvernul Tudose a semnat cel mai important proiect de infrastructură rutieră și a redat visul brăilenilor de a avea pod peste Dunăre, la Brăila.

Un an mai târziu, tot în ianuarie, Mihai Tudose și-a dat demisia din PSD și s-a înscris în ProRomânia, unde a obținut fotoliul de europarlamentar. Tudose spunea la acel moment că a ales să plece din PSD pentru că ”actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale”. La sfârșitul lui 2019, fostul premier s-a despărțit de Victor Ponta, în urma unor tensiuni create de președintele ProRomânia.

Astăzi, Mihai Tudose este din nou membru PSD! Fostul premier a ales să se întoarcă alături de echipa brăileană.

La mulți ani, Mihai Tudose!