REVOLTĂTOR: Prefectura și DSP nu mai au voie să comunice date cu privire la infecțiile cu COVID 19!

 

 

Dragi brăileni, eforturile comune, atât ale jurnaliștilor cât și a șefilor din administrația locală, sunt umbrite acum de deciziile autorităților centrale care profită de decretarea ”stării de urgență”, pentru a opri orice formă de comunicare cu privire la cazurile de coronavirus.

O circulară trimisă inclusiv la prefectura Brăila, arată cum Guvernul Orban alege să trateze criza cu care ne confruntăm – lipsă de comunicare, păstrarea și propagarea unei stări de incertitudine în rândul cetățenilor.

Ne întoarcem la metehnele din anii comunismului. Autorităților județene le este interzisă comunicarea cu presa în privința coronavirus, iar orice informație trebuie să vină de la centru.

Prefecții din toată țara au primit în ultimele ore o înștiințare prin care le este adus la cunoștință faptul că, ”începând cu data de 21.03.2020, nu veți mai putea comunica nici un fel de informații referitoare la:

- numărul de teste COVID-19 efectuate;

- numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate

- starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv cu COVID-19”.

Prefecții sunt lăsați însă să ofere doar informații despre ”măsurile pentru împiedicarea răspândirii și combaterii COVID-19; identificarea și amenajarea unor noi locuri de carantină, fără a preciza locația acestora; primirea de material și echipamente de protecție și măsuri de ordine publică”.