Administrația locală investește în modernizări masive la Piața Mare!

 

 

Consilierii locali vor vota mâine aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Modernizare Piața Halelor – Sector producători”.

Proiectantul, SC ECO-PROCONSTRUCT SRL promite un termen de execuție a lucrărilor de 18 luni, de la data începerii. Valoarea totală a investiției, în suprafață de 1528 mp, este de 1.666.371,62 lei, fiind finanțată de la bugetul local.

Constructorul are în plan reabilitarea și consolidarea fundațiilor și structurii metalice existente, care va fi extinsă, dar și refacerea pardoselii interioare și a trotuarelor perimetrale, acolo unde este cazul.

Întreaga structură va fi anvelopată cu panouri termoizolante tip sandwich. Se vor construi două căi de acces, prevăzute cu uși glisante duble și cea de-a treia pentru aprovizionarea cu marfă. Totodată, se vor extinde modulele de pe partea vestică, cu două corpuri.

Iluminatul va fi realizat atât din sursă naturală, prin montarea unor panouri de policarbonat, la nivelul acoperișului, dar și prin montarea unor lămpi cu leduri, pentru eficientizarea consumului. În incinta și în exteriorul complexului vor fi montate camere de supraveghere video.

 

Se modernizează sectorul de fructe, din Piața Halelor!

 

Proiectantul a găsit două soluții, dar recomandă renunțarea la structura existentă, deoarece reabilitarea ar costa mai mult decât refacerea de la zero.

Săptămâna viitoare, consilierii locali vor aproba indicatorii tehnico-economici  pentru obiectivul ”Modernizare Piața Halelor – Sector fructe”. Valoarea totală a investiției este de 809.901,07 lei, fără TVA.

Durata de execuție a modernizărilor, conform Graficului de realizare a acestora și Raportului de specialitate venit din partea APT, este de 18 luni, de la data începerii lucrărilor.

Modernizarea constă în lucrări de structură: înlocuirea structurii metalice existente și refacerea pardoselii interioare sau a trotuarelor.

Lucrări de arhitectură: anveloparea intregii structuri nou create, construirea a trei panouri din tâmplărie aluminiu, prevăzute cu uși duble de acces pietonal și aprovizionare marfă, asigurarea iluminatului natural prin crearea unui luminator central, la nivelul acoperișului și refacerea placării soclului de beton, ce mărginește modulele dinspre latura de vest(str. Roșiori) și sud (str. 1 Decembrie).

Totodată, va fi montat un sistem de supraveghere video, atât la interior cât și la exteriorul perimetrului desemnat.