Primarul se laudă cu o investiție prost făcută! Siguranța pietonilor este pusă în pericol, în continuare!

 

 

După modelul Buzăului, Marian Dragomir a încercat să facă și în Brăila ceva frumos. Frumos a ieșit, doar că nu și sigur pentru pietonii care circulă în zonă.

Trotuarul, deși suficient de generos, a fost construit în așa fel încât, în dreptul stâlpilor și al copacilor, pietonii sunt nevoiți să coboare și să circule pe carosabil.

Știu că uneori, din fața tastaturii, avem cele mai bune ideii, dar dacă privim imaginile, aveam următoarele variante pentru extinderea trotuarului, imposibil de aplicat:

- Eliminare o banda de circulație - Exclus, se bloca traficul

- Exhumare (dezgropare) persoane înmormantate pe primul rând din spatele gardului - Exclus, nu are sens să facem alte comentarii

- Eliminare stâlpi de iluminat ai Electrica și mutare în spatele gardului - Exclus deoarece trebuiau exhumate unele persoane înmormântate pe primul rând în spatele gardului

- Eliminare copaci tineri plantați (chiar dacă unii au fost rupți de persoane cu mai puțină educație civică) - Exclus deoarece nu primeam niciodată aprobare de la Agenția pentru Protecția Mediului”, spune primarul Marian Dragomir, recunoscut deja pentru replicile pline de scuze și mai puțin pentru găsirea unor soluții.

Reamintim că șoseaua Buzăului duce către Gradina Zoologică, vizitată anual de sute de copii, care vor fi nevoiți să circule și pe carosabil, în unele locuri, deoarece administrația locală este preocupată mai mult de eleganță și mai puțin de siguranța lor.