Primarul Galațiului: ”Legea românească nu recunoaște ideea de entitate – construcția -  de zonă metropolitană”

 

 

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, consideră că este exclus ca Brăila și Galați să formeze o zonă metropolitană, atât timp cât, în România această entitate nu este recunoscută sub nicio formă legală.

Mai mult, Pucheanu consideră că nevoile brăilenilor sunt diferite de cele ale gălățenilor, motiv pentru care nu vede niciun avantaj la acest moment dintr-o așa numită asociere, între cele două municipii.

Care sunt proiectele alea foarte mari pentru care putem lupta împreună? Încă o dată, nevoi există, cu siguranță există, cu siguranță le putem identifica(...) Dincolo de titulatura de zonă metropolitană, care în accepțiunea generală are o conotație extrem de interesantă și de importantă, nu este un vehicol, pe românește, recunoscut de legile românești ca să-ți poată duce, mai departe, la Bruxelles, nevoia. Eu nu am auzit de zona metropolitană care a atras fonduri(...)

Legea romanească nu recunoaște ideea de entitate - construcția de zonă metropolitană. Nu are reprezentare juridică de nicio natură(...)

 

 

Cu siguranță, probabil că am spus-o de mai multe ori decât cei de la Brăila, că o dezvoltare comună este imperios necesară, că un mod unitar, de a vedea problemele în zonă, ne-ar ajuta, dar identificând specificul nevoilor fiecăruia. La Galați sunt niște nevoi, la Brăila sunt alte nevoi. La Brăila, lucrurile se văd într-un fel, la Galați populația vede lucrurile altfel. Când va veni vremea să ne strigăm nevoia împreună, atunci va trebui să o facem, așezați la masă, nu construind vehicole de genul acesta – zona metropolitană – în care noi punem doi lei, ei pun doi lei și am mai creat încă 10 locuri de muncă și om vedea noi ce facem – intrăm parte într-un fond european și uite că ne-am scos totuși, pe următorii doi ani de zile, salariile angajaților. Nu asta caut. Eu, personal, nu asta caut!(...)”, a declarat Ionuț Pucheanu, în cadrul emisiunii Deschide Lumea, la Realitatea TV Galați-Brăila.