Mihai Tudose și-a dat DEMISIA! Ponta rămâne singur la ProRomânia!

 

 

Fost premier și actual europarlamentar, brăileanul Mihai Tudose, și-a dat astăzi demisia din ProRomânia.

Demisia lui Tudose vine în urma unor decizii neinspirate prin care, președintele ProPromânia, Victor Ponta, a demonstrat că nu este capabil să vină cu un plan concret pentru a coagula partidele de stânga. Promisiunea lui Ponta, de a reda demnitatea politică celor care au fost asupriți din umbră de guvernele conduse indirect de Liviu Dragnea, s-a dovedit a fi un joc meschin prin care liderul partidului nu a făcut decât să-și satisfacă propriile aspirații.

Mai mult, Victor Ponta a demonstrat că nu este capabil să recunoască valoarea organizațiilor care au adus partidului, pe care îl conduce, procente frumoase în cadrul curselor electrale din acest an. Victor Ponta s-a coborât la un nivel la care a îndrăznit să jignească electoratul din Brăila, în condițiile în care ProRomânia a câștigat pe municipiu alegerile europarlamentare.

Deși a susținut că vrea schimbarea Guvernului Dăncilă, având chiar atacuri publice la adresa fostului premier, Victor Ponta a cerut suspendarea parlamentarilor ProRomânia, care au votat moțiunea de cenzură, prin care a fost demis Guvernul Dăncilă. Toate aceste schimbări în atitudinea lui Ponta au venit în urma unor întâlniri pe care le-a avut cu fostul premier Viorica Dăncilă, la vila Neptun, unde Ponta a încercat negocierea unor funcții guvernamentale.

Era inevitabil ca, în urma unor atacuri publice în care au fost târâți inclusiv brăilenii, Mihai Tudose să-și dea demisia din ProRomânia. Alăturat fotografiei cu cererea, Tudose a declarat: ”Doar atât. Deocamdată...”, semn că fostul premier pregătește o serie de mișcări politice care să unească și să consolideze electoratul.