Avem DOCUMENTUL! Medicii din Spitalul 3 spun că, dacă nu vor fi luate măsuri urgente, toate spitalele vor fi contaminate!

 

 

Medicii din Spitalul 3(CORP-B, al Spitalului Județean Brăila) au înaintat un document prefectului prin care cer lămuriri cu privire la tratarea pacienților suspecți/confirmați cu COVID-19.

Medicii spun că secția ATI din Corpul B deține 3 ventilatoare, iar infrastructura nu asigură circuitul specific pentru tratarea pacienților cu coronavirus. În plus, relocarea medicilor, din compartimentul Diabet, în Ambulatoriul Corpului A și menținerea acestora în linia de gardă a secției Medicină Internă II, va crește riscul epidemiologic.

O altă problemă semnalată de cadrele medicale este cea a pacienților non-COVID, care prezintă urgențe gastroenterologice și care nu vor mai avea acces la compartimentul de Endoscopie.

Medicii au astras atenția asupra faptului că, în scurt timp, spitalele vor fi în imposibilitatea de funcționare, dacă tratarea pacienților se va face în toate unitățile medicale menționate în Hot. Nr 13/ 24.03.2020. Astfel, există riscul de contaminare prin efectuarea de investigații paraclinice.

Cadrele medicale au adresat o serie de solicitări prefectului județului Brăila, în final, venind cu întrebarea:

Conform cărui protocol, secții care nu se află în prima linie de tratament a COVID-19( Chirurgie Generală, Gastroenterologie, Reumatologie, Diabetologie) sunt obligate să își desfășoare activitatea într-un spital COVID, folosind același hol și același lift, personalul medical fiind extrem de expus?”.