A ajuns după gratii! Un șofer băut a încercat să-i mituiască pe polițiști! Bărbatul a fost încarcerat în aceeași zi!

 

 

Miercuri, 20 noiembrie 2019, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila, în urma activităţilor complexe desfăşurate, au surprins în flagrant pe numitul I.Ș.  în timp ce oferea către doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila – Postul de Poliție Comunală Siliștea, suma de 140 euro pentru a nu lua măsurile legale.

În cauză s-a reţinut faptul că, în ziua de 20.11.2019, în jurul orei 20:30, numitul I.Ș. a fost depistat conducând un autoturism în zona localității Corbu Nou, comuna Măxineni, județul Brăila, având o alcoolemie de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat şi, pentru a nu fi luate măsurile legale, conducătorul a promis și a încercat de mai multe ori să remită o sumă de bani pentru a fi ajutat în dosarul penal. Aceștia au refuzat categoric oferta și au sesizat D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Brăila, care împreună cu procurorul desemnat din cadrul PT Brăila au organizat activitatea de constatare a infracțiunii flagrante.

Conducătorul auto a fost condus la sediul unității de parchet în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

În urma administrării mijloacelor de probă, față de inculpat, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, în data de 21.11.2019 fiind prezentat Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, propunere admisă.