Amenzi de 200.000 lei și patru permise suspendate!

 

 

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În perioada 29 noiembrie - 01 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Totodată, polițiștii de ordine publică au acționat și pe linia respectării prevederilor legale privind paza și securitatea obiectivelor asigurate cu pază proprie sau prin societăți specializate de pază.

Pe timpul activităţilor au fost efectuate 42 de instruiri cu personalul de pază, verificate 48 de societăţi comerciale, legitimate peste 200 de persoane şi oprite în trafic și controlate 135 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 57 de şoferi.

De asemenea, aceştia au constatat 47 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 200.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 21 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, și 4 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 7 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, și 8 la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, polițiștii au ridicat, în vederea suspendării dreptului de a conduce, patru permise.