VIDEO: Brăila ”închisă” după ora 22.00! Polițiștii și jandarmii verifică respectarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară!

 

 

De ieri, au intrat în vigoare restricțiile de circulație în afara locuințelor, în intervalul orar 22:00 – 6:00. Astfel, polițiștii din cadrul IPJ Brăila au organizat o acțiune de verificare a respectării măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr.2 din 21 martie 2020.

Activitățile vor fi desfășurate la nivel național și pe raza întregului județ.

Șoferii care au fost depistați în trafic după ora 22.00 au fost nevoiți să prezinte declarațiile de la angajator, ori pe propria răspundere, care să justifice prezența lor la acea oră, în spațiul public.

 

 

Jurnaliștii care au răspuns invitației IPJ au respectat măsurile ordonanței de a nu forma grupuri mai mari de trei persoane pentru deplasări în spațiul public, au purtat echipante de protecție și au păstrat distanța recomandată, atât față de oamenii legii, cât și de șoferii opriți în trafic. Totodată, aceștia au prezentat asupra lor, pentru deplasarea după ora 22:00, adeverința de la angajator, declarația pe propria răspundere, cartea de identitate și legitimația de presă.

Amenzile se ridică la sume cuprinse între 100 şi 5000 de lei, dacă ieşi pe stradă fără să ai unul dintre motivele cuprinse în hotărâre.