Mozaic
  • Jurnalul de Brăila susține tinerii care au ales să...

    Jurnalul de Brăila susține tinerii care au ales să-și deschidă propria afacere în Brăila! Începând cu data de 1 aprilie( și nu este o păcăleală!) Jurnalul de Brăila va demara o campanie de susținere a tinerilor care au ales să-și deschidă propria afacere în Brăila! Astfel, Jurnalul de Brăila va promova, pe site-ul jurnalbr.ro și în mediul online, î...

    21.03.2019

  • A început Postul Paștelui! Cât durează postul și c...

    A început Postul Paștelui! Cât durează postul și ce trebuie să faci! Postul Paștelui sau Postul Mare începe în acest an luni, 11 martie. Paștele ortodox va fi sărbătorit de credincioși pe 28 aprilie. Postul Catolic a început pe 6 martie, odată cu Miercurea Cenușii, iar Paștele catolic va fi sărbătorit pe 21 aprilie. Postul reprezintă reținerea tota...

    11.03.2019

  • LisMaster, în Brăila! Mobilă din lemn masiv, de st...

    LisMaster, în Brăila! Mobilă din lemn masiv, de stejar, la prețuri fără concurență! Cine este Lismaster? Fabrica de mobilă LisMaster a fost înființată în anul 2006. LisMaster a semnat primul său contract cu liderul mondial de mobilier IKEA. Pentru următorii cinci ani, LisMaster a fost unul dintre puținii furnizori ai IKEA din Ucraina. Toate produse...

    18.12.2018

  • Învățăm să gătim gustos cu Iuliana - Prăjitura Sul...

    Învățăm să gătim gustos cu Iuliana - Prăjitura Sultanului Ingrediente pentru blatul de cacao - 10 ouă, - 50 gr cacao, - 100 gr zahar, - un plic zahar vanilat, - un plic praf de copt, - o fiola esență rom, - 30 gr amidon, - 30 gr faină, - 100 gr alune măcinate, - 50 gr unt topit 82 % grăsime Ingrediente pentru prima cremă: 100 gr ciocolată neagra, 5...

    12.12.2018

  • Învățăm să gătim gustos cu Iuliana - Plăcintă de b...

    Învățăm să gătim gustos cu Iuliana - Plăcintă de bostan cu foi făcute în casa Ingrediente: 3 bostani de mărime medie, 2 plicuri zahar vanilat, 2 fiole esență vanilie, 50 gr zahăr, 2 ouă +1 pentru uns, faină cat cuprinde, 30 ml ulei, 200 ml apa calda Mod de preparare: Într-un bol încăpător punem cele două ouă bătute puțin, uleiul, zahărul, esenta, f...

    28.11.2018

  • Învățăm să gătim gustos cu Iuliana - Dovlecei pane...

    Învățăm să gătim gustos cu Iuliana - Dovlecei pane cu sos de usturoi Ingrediente - câțiva dovlecei, - 100 grame făină, - 3 oua, - sare, - 4 căței de usturoi, - 200 grame smântână, - o legatură mică de mărar, - câteva linguri de ulei Mod de preparare Spălăm și tăiem rondele de 1 cm dovleceii. Batem cu un praf de sare ouălele. Pe farfurie așezăm făin...

    21.11.2018

  • Învățăm să gătim gustos cu Ionela Ghenov - Panna C...

    Învățăm să gătim gustos cu Ionela Ghenov - Panna Cotta Panna Cotta este un desert perfect pentru vară asortat cu fructe, sau de iarna, asortat cu scorțișoară și nuci tocate, migdale prăjite sau alune de pădure. Pentru rețeta de bază: – 500 de ml de frișcă lichidă (smântână dulce) – 90 ml de lapte rece – 100 gr de zahăr (sau mai puțin dacă vreți mai...

    14.11.2018

  • De la fotbal la bucătărie! Andrei Stănescu ne dezv...

    De la fotbal la bucătărie! Andrei Stănescu ne dezvăluie secretul preparării Pufarin Delice Se numeste Andrei Stănescu și este bucătar/cofetar profesionist. S-a născut în București și a fost antrenor de fotbal. După o perioadă în care a constat că nu se regăsește pe teren, Andrei a lăsat mingea pentru delicatesele culinare. S-a angajat bucătar la Ma...

    29.10.2018

  • Învățăm să gătim gustos cu Victoria Martiniuc - Bi...

    Învățăm să gătim gustos cu Victoria Martiniuc - Biscuiți cu ciocolată Ingrediente: 400ml lapte 80g griș 50g unt 100-110g lapte condensat coaja de lămâie sau portocală 1 pachețel zahăr vanilat 10g gelatină 50ml apă rece Se prepară: Se toarnă apa rece peste gelatină și se lasă la înmuiat. Între timp, într-o cratiță se toarnă laptele, se adaugă grișul...

    19.10.2018

  • Învățăm să gătim gustos cu Victoria Nicoleta - "To...

    Învățăm să gătim gustos cu Victoria Nicoleta - "Tort cu griș cu lapte și compot de piersici" Ingrediente: – 150 g biscuiți – 1 l lapte – 10 linguri griș – 200 g zahăr – 1 linguriță esență de vanilie – 200 g unt – 1 lingură cacao – 1 borcan de compot de piersici (900 g) – 20 g gelatină – Banane; Portocale Mod de preparare: Punem laptele pe foc, iar...

    09.10.2018

  • Involtini de pește! Învățăm azi o rețetă siciliană...

    Involtini de pește! Învățăm azi o rețetă siciliană de la maestrul bucătar Giovanni Zaccaria Colega noastră Iuliana Chițoi și-a petrecut vara experimentând noi rețete în Sicilia. Aici l-a cunoscut pe bucătarul Giovanni Zaccaria de la care ”a furat” imediat o rețetă specială! Ingrediente: 5 felii peste spada( oricare tip de peste alb) Ulei de măsline...

    30.09.2018

  • Invățăm să gătim gustos cu Iuliana - Roșii umplute...

    Invățăm să gătim gustos cu Iuliana - Roșii umplute la cuptor cu pui, sos de vin, piure și salată de varză Ingrediente: 6 roșii mari, 2 pulpe de pui, ceapă, un morcov mic, 4 căței de usturoi, un pahar de vin alb semi dulce, sare, piper, verdețuri de provence, 50 ml de ulei, 300 ml suc de roșii Pentru decor am folosit mozzarella rasă. Mod de preparar...

    25.09.2018

  • Mamaliga perfecta? Vezi aici care este reteta de s...

    Mamaliga perfecta? Vezi aici care este reteta de succes! Stim ca mamaliga este una dintre mancarurile traditionale romanesti, fiind prezenta ca si garnitura pentru felurite bucate absolut delicioase. In afara faptului ca este un preparat usor de facut, timpul de preparare este unul scurt. Mai mult, le puteti cere si ajutorul celor mici in bucatarie...

    20.08.2018

  • Contrar aparentelor, numele de Marius nu are nicio...

    Contrar aparentelor, numele de Marius nu are nicio legatura cu Sfanta Maria! Numele Maria provine din ebraica si inseamna cea iubita, cea indragita. In aramaica, Maryam inseamna „doamna”, „stapana”. Dupa Fericitul Ieronim, in ebraica, numele s-ar compune din mar, ce inseamna „picatura” plus yam ce inseamna „mare”, deci „picatura de apa de mare”. Da...

    10.08.2018

  • Dovlecei umpluti si sos bechamel - reteta greceasc...

    Dovlecei umpluti si sos bechamel - reteta greceasca! Al doilea castigator al concursului “Mancaruri estivale” este Gabriella. Impreuna vom invata sa gatim, in stil grecesc, dovlecei umpluti. Se spala 8 dovlecei, se vor taia coditele si capetele si se scobesc in interior. Dovleceii se vor folosi cu tot cu coaja si se va pastra jumatate din miezul di...

    11.07.2018

  • Mancaruri in sezonul estival

    Mancaruri in sezonul estival Aflam astazi secretele bucatariei alaturi de Florin Vechiu. In urma concursului organizat de Jurnalul de Braila, reteta castigatorului nostru a primit cele mai multe aprecieri. Paella fructe de mare Reteta este conceputa pentru 6 portii Ingrediente: 500 de grame de orez bob mare Arborio, 3 rosii, 1 ceapa mare, 3 catei u...

    19.06.2018

  • Invatam sa gatim gustos cu Varvara State - Tort am...

    Invatam sa gatim gustos cu Varvara State - Tort amandina Ingrediente blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 5 linguri faina, 2 linguri cacao, un praf copt, o esenta rom. Se separa ouale, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu 2 linguri ulei si celalante ingrediente.Totul se toarna intr-o forma de tort si se coace la foc mic....

    07.06.2018

  • Invatam sa gatim gustos cu Victoria Nicoleta - Mus...

    Invatam sa gatim gustos cu Victoria Nicoleta - Musuroi de cartita Ingrediente pentru blat: - 150 grame de faina - 5 oua - 200 grame de zahar - 40 grame de cacao - 50 ml ulei - putina sare Ingrediente pentru umplutura: - 1 plic de crema pentru prajituri cu gust de vanilie de la Dr.Oetker - 200 ml lapte rece - 2-3 linguri zahar pudra - 3 banane - 50...

    05.06.2018

  • Invatam sa gatim gustos cu Tatar Maria - Crostata...

    Invatam sa gatim gustos cu Tatar Maria - Crostata pufoasa cu fructe Ingrediente pentru blat 2 oua, 140 grame de zahar, 50 grame de ulei, 60 ml de lapte, 170 grame de faina, 8 grame de praf de copt, Mixam ouale cu zaharul, dupa care adaugam uleiul, laptele, faina putin cate putin si prafu de copt. Tapetam o forma de tarta 30 cm cu unt si coacem blat...

    03.06.2018

  • Invatam sa gatim gustos cu Mariana Adina Sarbu - I...

    Invatam sa gatim gustos cu Mariana Adina Sarbu - Inghetata cu banane Ingrediente: 500 de grame de biscuiti 1 kg de inghetata asortata (ciocolata, vanilie) 2 banane 1 pahar de crema de ciocolata dulceata de fructe exotice Preparare: Integul preparat se monteaza pe folie alimentara. Se intinde un strat foarte subtire de inghetata pe folie, apoi se as...

    25.05.2018

  • Invatam sa gatim gustos cu Florin Vechiu - Carnati...

    Invatam sa gatim gustos cu Florin Vechiu - Carnati traditionali moldovenesti Ingrediente: Carne de porc 500 grame Carne de vita 500 grame 250 grame de slanina Sare Piper Cimbru Usturoi Boia dulce si iujte Coriandru Nucsoara Fiecare poate sa scoata condimentul care nu il agreeaza, sau sa il adauge pe cel pe care il adora. Noi, pentru familia noastra...

    21.05.2018

  • Invatam sa gatim gustos cu Iuliana – Concurs

    Invatam sa gatim gustos cu Iuliana – Concurs Colega noastra Iuliana Chitoi a organizat in grupul sau de pe Facebook, “Locul Gospodinelor”, un concurs cu cele mai inspirate deserturi. Participantii au avut la dispozitie doua zile in care au postat fiecare desertul facut de ei, reteta si pozele aferente. Castigatorii vor avea parte de o surpriza, ret...

    15.05.2018

  • Invatam sa gatim gustos cu Iuliana – Concurs

    Invatam sa gatim gustos cu Iuliana – Concurs Colega noastra Iuliana Chitoi a organizat in grupul sau de pe Facebook, “Locul Gospodinelor”, un concurs cu cele mai inspirate deserturi. Participantii au avut la dispozitie doua zile in care au postat fiecare desertul facut de ei, reteta si pozele aferente. Castigatorii vor avea parte de o surpriza, ret...

    12.05.2018

  • Invatam sa gatim gustos cu Iuliana – Concurs

    Invatam sa gatim gustos cu Iuliana – Concurs Colega noastra Iuliana Chitoi a organizat in grupul sau de pe Facebook, “Locul Gospodinelor”, un concurs cu cele mai inspirate deserturi. Participantii au avut la dispozitie doua zile in care au postat fiecare desertul facut de ei, reteta si pozele aferente. Castigatorii vor avea parte de o surpriza, ret...

    09.05.2018

  • Invatam sa gatim gustos cu Iuliana – Concurs

    Invatam sa gatim gustos cu Iuliana – Concurs Colega noastra Iuliana Chitoi a organizat in grupul sau de pe Facebook, “Locul Gospodinelor”, un concurs cu cele mai inspirate deserturi. Participantii au avut la dispozitie doua zile in care au postat fiecare desertul facut de ei, reteta si pozele aferente. Castigatorii vor avea parte de o surpriza, ret...

    07.05.2018

  • Invatam sa gatim gustos cu Iuliana – Concurs

    Invatam sa gatim gustos cu Iuliana – Concurs Colega noastra Iuliana Chitoi a organizat in grupul sau de pe Facebook, “Locul Gospodinelor”, un concurs cu cele mai inspirate deserturi. Participantii au avut la dispozitie doua zile in care au postat fiecare desertul facut de ei, reteta si pozele aferente. Castigatorii vor avea parte de o surpriza, ret...

    02.05.2018

  • Invatam sa gatim gustos cu Iuliana - Alba ca zapad...

    Invatam sa gatim gustos cu Iuliana - Alba ca zapada Ingrediente: 2 oua, 10 linguri de lapte, 10 linguri de ulei, 10 linguri de zahar, o fiola esenta vanilie, un plic zahar vanilat, un plic mic de amoniac, putina zeama lamaie( cateva picaturi), faina cat cuprinde( aprox 550 gr) Crema de vanilie: 100 grame de amidon, 1 litru de lapte, 200 ml de smant...

    27.04.2018

  • Invatam sa gatim gustos cu Iuliana - Negresa de po...

    Invatam sa gatim gustos cu Iuliana - Negresa de post cu cafea si gem Ingrediente: 400 de grame de faina, 200 de grame de zahar, 170 ml de cafea indulcita, un plic de praf de copt, o esenta rom, 50 ml de ulei, un plic zahar vanilat. Ingrediente pentru decor: 200 de grame de gem, sau 200 de grame de dulceata 200 de grame de nuca cocos. Mod de prepara...

    22.04.2018

  • Invatam sa gatim gustos cu Iuliana - Ciocanele cu...

    Invatam sa gatim gustos cu Iuliana Ciocanele cu sos si mamaliguta Ingrediente: 1 kg de ciocanele, 2 cepe, un morcov, un paharel mic de vin alb demidulce, 2 foi dafin, 400 ml suc de rosii, sare, piper, cimbru. Mod de preparare: Spalam ciocanele si le punem la fiert. Curatam si spalam ceapa si morcovul, dupa care taiem ceapa julien si dam morcovul pe...

    18.04.2018

  • Invatam sa gatim gustos cu Iuliana - Tort Bavarez

    Invatam sa gatim gustos cu Iuliana - Tort Bavarez *Tort cu blat umed de ciocolata, crema bavareza de vanilie si mousse de ciocolata Ingrediente: pentru blat avem nevoie de 6 oua, 3 linguri de cacao, 200 grame de ciocolata cu lapte, 100 grame de faina, un plic zahar vanilat, un plic praf de copt si 100 grame de zahar. Crema mousse de ciocolata: 200...

    16.04.2018

  • Învățam să gătim gustos cu Iuliana!

    Învățam să gătim gustos cu Iuliana! Prăjitură Fanta Pentru blat avem nevoie de: 5 ouă 200 grame de zahăr 150 grame de făină un plic de zahăr vanilat un plic de praf de copt 40 ml ulei 40 grame cacao Pentru cremă de vanilie avem nevoie de: 1 litru de lapte 2 gălbenușuri 150 grame de zahăr un plic zahăr vanilat o esența vanilie 100 grame de amidon 10...

    10.04.2018