Involtini de pește! Învățăm azi o rețetă siciliană de la maestrul bucătar Giovanni Zaccaria
Colega noastră Iuliana Chițoi și-a petrecut vara experimentând noi rețete în Sicilia. Aici l-a cunoscut pe bucătarul Giovanni Zaccaria de la care ”a furat” imediat o rețetă specială!
Ingrediente:
- 5 felii peste spada( oricare tip de peste alb)
- Ulei de măsline 3 lg,
- 100 gr pesmet,
- 2 frunze busuioc tocate mărunt,
- 3 căței usturoi dati pe razatoarea mica,
- putin praf de fistic,
- 2 rosii tocate mărunt,
- sare după gust.
Mod de preparare: într-un castron amestecăm toate ingredientele până se formează o pasta. Spălăm feliute de peste și avem grijă să nu aibă oase. Le umplem cu această pastă și le rulăm. Înfigem pe un băț de frigărui câte 4 și le frigem pe ambele părți. Se pot servi alături de o salata sau piure.