Au fost demarate lucrările de conectarea la magistrala cu apă potabilă a Companiei de Utilități Publice (CUP) Dunărea Brăila, în localitatea Ulmu și satul Jugureanu
Această lucrare face parte din Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Brăila în perioada 2014-2020, finanțat prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM).
Prin intermediul proiectului, 57.535 de brăileni vor beneficia de o mai bună alimentare cu apă, iar în ceea ce privește tratarea apelor uzate, populația echivalentă beneficiară de un serviciu mai bun este de 186.178 locuitori.
Valoarea totală a proiectului este de 1,38 miliarde lei (inclusiv TVA), din care cofinanțarea din Fondul de Coeziune al UE este de 932 milioane de lei.
”Sunt ani de zile în care administrația social-democrată brăileană împreună cu domnul primar Dragomir Viorel Marian și președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, dar și cu conducerea CUP Dunărea au lucrat ca această investiție de mare amploare să fie aprobată și astfel să îmbunătățească condițiile de viață din municipiul și județul Brăila.
Administrația social-democrată brăileană va pune întotdeauna cetățeanul pe primul loc iar oferirea unor condiții decente de trai reprezintă prioritatea noastră și a mandatului primit de la oameni”, a transmis deputatul PSD, Nicu Niță.
Beneficiarii proiectului sunt locuitorii din 32 UAT-uri din județul Brăila(66 localități): municipiul Brăila, Consiliul Județean Brăila și localitățile Berteștii de Jos, Bărăganul, Cazasu, Chiscani, Ciocile, Cireșu, Dudești, Făurei, Frecăței, Galbenu, Gropeni, Ianca, Însurăței, Jirlău, Movila Miresii, Mircea Vodă, Mărașu, Măxineni, Romanu, Surdila Găiseanca, Salcia Tudor, Siliștea, Stăncuța, Șuțești, Tichilești, Ulmu, Vădeni, Victoria, Vișani și Zăvoaia.