Liceul Teoretic ”Panait Cerna”, cu o treaptă mai sus?

În una dintre poeziile sale închinate părinților, Adrian Păunescu vorbește despre eforturile și sacrificiile acestora, știute sau neștiute, pentru propriul copil:Să le fie copilul cu o treaptă mai domn / Câtă muncă în plus și ce chin; cât nesomn”.  Într-o cheie didactică acestea senumesc proiecte, teste, materiale didactice, sinteze, analize, rapoarte, etc. Cei familiarizați cu sistemul educativ știu că în acest spirit se desfășoară activitatea didactică cotidiană în multe dintre școlile brăilene (cu continuarea firească la domiciliu…), cu toate că acum traversăm o perioadă de  tulburări ale acestui ritm, destul de rar întâlnită. Totuși, aceste disonanțe nu au putut împiedica desfășurarea ”Târgului de oferte educaționale 2023” la Brăila Mall,  la care a participat, printre alte instituții școlare de nivel liceal, și Liceul Teoretic ”Panait Cerna”.

Dacă ar fi să ne gândim la rezultatele din ce în ce mai bune ale elevilor acestui liceu, atât pe planul activităților școlare formale cât și pe planul activităților extracurriculare, putem spune că instituția școlară se bucură de un oarecare prestigiu în ultima vreme. Profesorii de aici au reușit, prin muncă asiduă, profesionalism și seriozitate, să contribuie decisiv la realizările acestui liceu, fie și dacă ne referim doar la rezultatele obținute la examenul de bacalaureat (promovabilitate 97,39%), despre care o distinsă colegă de breaslă a scris într-un cotidian local: ”Cu siguranță surpriza acestui examen, Liceul “Cerna” a reușit să își îmbunătățească spectaculos rezultatele.”

Sunt foarte multe reușite, nu numai la examenele naționale, dar și la olimpiade, concursuri, competiții sportive, etc. Despre unele dintre aceste realizări, prof. Nicoleta Bujor ne-a declarat: Alături de colegii de la catedrele de limba română și informatică, am organizat proiectul județean ”Obiceiurile pământului străbun”. Este un proiect de anvergură, desfășurat pe mai multe secțiuni și încheiat în fiecare an cu un spectacol organizat împreună cu partenerii noștri de la Palatul Copiilor din Brăila,  școlile ”Ion Băncilă” și ”Vlaicu Vodă” din municipiu, precum și Școala Gimnazială Cireșu. La proiect au participat elevi dornici de a afla detalii despre tradițiile  poporului nostru, elevi care și-au învins tracul de a vorbi în fața unui public numeros, pe scena Teatrului ”Maria Filotti”, elevi mândri de portul tradițional românesc, pe care l-au elogiat în spectacolele tematice ”Nunta la români” și ”Flori de sânziene”.

În același sens, prof. Sorin Ionescu, care a obținut cu elevii săi distincții importante la un concurs de artă dramatică organizat de Liceul de Arte ”Haricleea  Darclee”,  a ținut să menționeze: Cred că acest concurs a fost o reușită, și chiar dacă am concurat cu niște artiști de la un liceu de specialitate, copiii noștri s-au descurcat excelent, motiv pentru care vom participa și anul viitor la acest concurs. Sunt mulțumit de rezultatele elevilor noștri ,rezultate care ne fac mândri că suntem dascăli la Liceul Teoretic ”Panait Cerna”.

Îi așteptăm cu drag pe absolvenții studiilor gimnaziale să devină elevii noștri. Dacă vor opta pentru liceul nostru vor avea multe lucruri interesante de învățat, lucruri care vor contribui la construirea personalității lor într-un mod armonios. Dincolo de noțiunile educației formale, noi  îi vom pregăti, prin numeroase activități extracurriculare,  să facă față provocărilor lumii contemporane”-ne-a declarat prof. Veronica Picuș, directorul instituției școlare.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry